Kennisplatform voor noord holland

Geheim van Dutch Weed Burger onthuld in Discovery Channels’ ‘How Do They Do It’  

Geplaatst op 19 september 2022
Geheim van Dutch Weed Burger onthult in Discovery Channels’s ‘How Do They Do It’

Op 20 september 2022 gaat het nieuwe seizoen van ‘How Do They Do It’ van start op Discovery Channel. In ’How Do They Do It’ doen bekende presentatoren Tim Senders en Joep van Deudekom uitgebreid onderzoek om antwoord te geven op de meest fascinerende vragen. De tweede aflevering is een bijzondere: de makers brachten de gehele route van de iconische Weedburger van Dutch Weed Burger in kaart. Van de zeewierteelt in de Nederlandse Oosterschelde tot in de handen van de burgerliefhebbers. De aflevering wordt op 27 september 2022 om 20:30 uur uitgezonden op Discovery Channel en is vanaf 20 september al te zien op Discovery+.  

In het komende seizoen van ‘How Do They Do It’ is er speciale aandacht voor Nederlandse bedrijven met een focus op innovatie en duurzaamheid. Daar kon het iconische plantaardige voedingsmerk Dutch Weed Burger natuurlijk niet in ontbreken.   

De zeewierboerderij

Tim gaat met oprichter Mark Kulsdom richting de zeewierboerderij van Dutch Seaweed Group in de Schelphoek in Nationaal Park Oosterschelde. Daar halen ze het groene goud boven water en is te zien hoe deze unieke plant geteeld wordt. In de bakkerij wordt getoond hoe de groene broodjes hun kleur krijgen. In de fabriek zie je hoe alle ingrediënten worden gemengd en uitgevormd tot de heerlijke Weedburger die vervolgens op het food festival Rollende Keukens in Amsterdam als warme broodjes over de toonbank gaan.   

“Ik ben nu een decennium op pad met de Weed Burger. Een tijd waarin we honderdduizenden mensen hebben kunnen inspireren met plant-based in zijn lekkerste vorm. How did we do it? Ik weet het soms zelf ook niet, maar Discovery ligt een tipje van de sluier op met deze prachtige uitzending!” – Mark Kulsdom. founder van Dutch Weed Burger. 

Missie

In 2012 startten Mark Kulsdom en Lisette Kreischer hun missie om met een geweldige plant-based burger de Nederlanders lekkere producten te bieden, waarin de kracht van zeewier centraal staat; een unieke umami-smaak en vol goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Het merk groeide met de Weed Burger uit tot cult-hit op Nederlandse festivals, staat inmiddels op de kaart bij diverse restaurants en kwam met een uitgebreid assortiment aan 100% plantaardige producten met zeewier als hero-ingrediënt in 2021 in de schappen te liggen van de Nederlandse (online) supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Crisp en Picnic.   

“Producten van eigen bodem, een missie om goede, smaakvolle alternatieven te bieden voor vlees waar wij volledig achter staan én een ondernemer met een uniek verhaal. Genoeg redenen voor ons én onze kijkers om volledig in de wereld van Dutch Weed Burger te duiken in ‘How Do They Do It’’ – Danny de Fouw, eindredacteur van het programma.  

De aflevering van ‘How Do They Do It’ wordt op dinsdag 27 september 2022 om 20:30 uur uitgezonden op Discovery Channel en is een week eerder al te bekijken op Discovery+

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: