Kennisplatform voor noord holland

Geld Innovatiefonds voor oogonderzoek-camera RetinaScope

Geplaatst op 26 maart 2020
Innova Energie is eerste leverancier met vaste-, variabele- én dynamische prijzen

Start-up RetinaScope uit Purmerend heeft een converteerbare lening van € 150.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Met deze financiering werkt RetinaScope – samen met TNO – verder aan de ontwikkeling van een draagbare camera die kan worden toegepast bij oogonderzoek.

De camera van RetinaScope kan een belangrijke bijdrage leveren aan het uitbreiden van het maken van afbeeldingen van de retina en de diagnose ervan, ook in afgelegen gebieden.

Jan Boers, CEO van RetinaScope: “De financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland zorgt ervoor dat wij samen met TNO de conceptfase kunnen afronden en eind dit jaar zullen beginnen met de productie en verkoop van de RetinaScope. Door de relatief lage prijs van de RetinaScope zal het vroegtijdig oogonderzoek met name bij patiënten met diabetes type 2 grootschaliger kunnen worden aangepakt.”

Praktische oplossing

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds: “De camera brengt geavanceerde technologie in een praktische oplossing. Door de eenvoud en relatief lage kosten van de camera kunnen ook zorgverleners en patiënten in rurale gebieden wereldwijd ervan profiteren.”

Innovatiefonds

Het Innovatiefonds ondersteunt ondernemers Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van ‘proof of concept’. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: