Kennisplatform voor noord holland

Geldadviseur en auteur Margreet Roels: ‘Haal niet te veel geld uit je bedrijf’

Geplaatst op 4 juli 2019
Margreet Roels

Margreet Roels is geldadviseur voor ZZP’ers en auteur van het boek ‘Je financiën als ZZP’er de baas’. In dit boek wordt de financiële basiskennis, die je als ZZP’er moet weten, in spreektaal uitgelegd.

Ook het Slim Verdelen wordt hierin behandeld; een eenvoudige methode om controle te hebben over je geld. Volgens Roels is de voornaamste reden waardoor ondernemers in de problemen komen, dat ze niet weten hoe ze er financieel voor staan.

Naast de tip om altijd een plan B klaar te hebben liggen, geeft ze alvast nog een paar adviezen: “Als jij je zakelijke pas regelmatig gebruikt voor privédoeleinden gedraag je je als een struisvogel. Dit klinkt misschien hard en confronterend, maar het is zo. Je houdt maar één iemand voor de gek en dat ben jijzelf. Als jij privé niet kunt rondkomen van het maandelijkse bedrag, dat je aan jezelf overmaakt, heb je maar twee mogelijkheden; óf het maandelijkse bedrag dat je iedere maand overmaakt, is te laag, óf je leeft privé op te grote voet en dat compenseer je met zakelijk geld. Hoezo struisvogel? Wees verstandig, gebruik je zakelijke bankpas alléén voor zakelijke uitgaven.”

Om zoveel mogelijk ZZP’ers te kunnen helpen, werkt geldadviseur Margreet Roels nauw samen met Daphne Lie onder de werknaam ZZFP; Zelfstandige Zonder Financiële Problemen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: