Kennisplatform voor noord holland

Gemeente Amstelveen biedt gratis quickscan zon op bedrijfsdak

Geplaatst op 30 augustus 2021

Op daken van kantoorpanden in Amstelveen is nog veel ruimte voor zonnepanelen. Om de drempel op aanschaf te verlagen biedt de gemeente een gratis quickscan voor bedrijven aan. De quickscan laat zien of het dak geschikt is, welke investering het vergt, wat het rendement is en welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Energielabel

Om in 2023 een kantoorpand nog te mogen gebruiken moet het pand gecertificeerd zijn met het Energielabel C. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke verbetermogelijkheden er zijn. De overheid wil er met het energielabel voor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Een voorbeeld hiervan is het installeren van zonnepanelen.  

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Als het pand nog geen energielabel C heeft kan de aanschaf van zonnepanelen het verschil maken. Bovendien past het verduurzamen van kantoorpanden in deze tijd; het zorgt er voor dat het vastgoed courant en waardevast blijft. Ook kunnen pandeigenaren het dak ‘verzilveren’ door het geheel of gedeeltelijk aan te bieden voor plaatsing van zonnepanelen door derden.”

Om de drempel voor aanschaf te verlagen, biedt de gemeente Amstelveen een gratis quickscan voor bedrijven aan. Deze quickscan wordt uitgevoerd door het bedrijf Zonnefabriek uit Amsterdam. Experts van het bedrijf voeren het onderzoek uit. De quickscan kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl. Vermeld als onderwerp ‘quickscan zon op bedrijfsdak’.

Informatiebijeenkomst 15 september

Op 15 september van 16.00-18.00 uur organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over o.a. de mogelijkheden van zonnepanelen op bedrijfs-en kantoorpanden en over de gratis quickscan. De bijeenkomst vindt plaats bij NTC (Bovenkerkerweg 81), een pand waar al veel zonnepanelen zijn geplaatst. Aanmelden kan via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl o.v.v. ‘informatieavond zon op bedrijfsdak´. Voor het aanvragen van de quickscan is het bezoek aan de informatieavond niet verplicht.

Meer informatie vindt u op amstelveen.nl/duurzaam

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: