Kennisplatform voor noord holland

‘Get that bullshit done’ in Heavens Hoorn by the Temple of Love

Geplaatst op 26 april 2023
‘Get that bullshit done’ in Heavens Hoorn by the Temple of Love

Kom in één dag tot ultieme ontspanning tijdens een One-Day Retreat op zaterdag 29 april in Heavens Hotel Hoorn. De Temple of Love heeft een heilzaam dagprogramma neergezet om mensen van stress en spanning af te helpen. ‘Get that bullshit done’. Niemand komt ongeschonden uit de strijd die het leven heet.

De druk in de huidige maatschappij is hoog. Stress neemt toe en er is niet altijd tijd voor voldoende ontspanning. Burn-out kan daardoor op de loer liggen. Momenten om te ontladen zijn nodig, volgens oprichter Yildiz Celie uit Hoorn. “Als ervaringsdeskundige op het gebied van het oplossen van een stressrespons, fysieke pijn en jeugdtrauma, weet ik zeker dat ik mensen met stress deze dag handvatten meegeef. Ik heb het zelf mogen ervaren en onder meer deze aangeboden sessies zijn erg heilzaam geweest.”

Na de drie sessies gaan deelnemers gegarandeerd ontspannen naar huis

Niet alleen door een gevoel van verlichting na de cacaoceremonie van Sepehr Maghsoudi, die als couturier uit Hoorn evenmin een nieuw pad bewandelt, maar ook door het bereiken van diepe ontspanning met Jan-Willem Noordzij uit Hoogland door TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises), een bewezen effectieve methode voor mensen met een posttraumatische stressstoornis.

Gedurende ons leven slaan we spanning op in ons lichaam en TRE is een eenvoudige set oefeningen om vastgezette stress en/of pijn loslaten. Pijn die zich bijvoorbeeld vast heeft gezet in de nek- en schouderregio of in de onderrug en het bekkengebied.
De tips van gediplomeerd wandelcoach Frank Schalken uit Alkmaar kunnen daarnaast helpen om ontspanning vast te houden.

Loopt de emmer vol, ben je snel geagiteerd of loop je soms op je tenen, dan zorgt deze eendaagse retraite dat je weer helemaal tot jezelf komt. De dag is bedoeld om weer even helemaal bij te komen, ook als je geen stress hebt en gewoon een dag wilt genieten. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar. De verzorgde retraite is van 09.00 – 17.30 uur.

Sepehr Maghsoudi – Verlos jezelf

Laat je meenemen tijdens de magische cacaoceremonie van Sepehr Maghsoudi. De ceremoniemeester werkt met ademwerk, meditaties, dans en soundhealing om vastzittende spanning te reguleren. Sepehr zijn missie is het om anderen te helpen om dichter bij zichzelf te komen. Cacaoceremonies hebben een positief en helend effect, het verbindt met de intuïtie en het opent het hart. Cacao is door de aanwezigheid van antioxidanten niet alleen ontstekingsremmend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat het helpt tegen stress doordat chocolade valeriaanzuur bevat wat gunstig is voor het vrijgeven van het kalmerende hormoon serotonine.

Frank Schalken – Wandel je vrij

Er zijn methodes die je kunnen helpen om al wandelende los te komen van gevoelens en gedachten. Gediplomeerd wandelcoach Frank Schalken ontwikkelde een programma waarin de volgende thema’s aan bod komen: ontspanning, energie, balans, focus en patronen. Tijdens een anderhalf uur durende wandeling geeft Frank oefeningen zodat we in stilte kunnen oefenen met ‘zijn’, soms doen we dit alleen, in tweetallen of groepjes, om uiteindelijk dichter bij onszelf te komen. Wandelen kan de ultieme manier zijn om minder stress te ervaren, maar je kunt ook op nieuwe ideeën en inzichten komen. Frank neemt ons mee naar een nog rustigere mindset.

Jan-Willem Noordzij – Ontspanningstools

Gecertificeerd TRE® provider en lifestyle en trauma coach Jan-Willem Noordzij geeft praktische oefeningen voor het loslaten van spanning die in het lichaam is opgeslagen tijdens ons leven. Stress dat opgeslagen zit, uit is veelal door (chronische) pijn, gespannen nek- en schouders, maar ook het snel overprikkeld raken of het ervaren van veel stress. TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) is een methode die helpt diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten. Door middel van een serie oefeningen wordt er trilling in spier- en bindweefsel op gang gebracht, waardoor spanning wordt afgevoerd en jij je balans en veerkracht terugvindt. Na afloop krijg je een hand-out voor het beoefenen thuis.

Ontstaan

De aftrap van de Temple of Love vond plaats in de roze opblaaskerk tijdens Outdoor Stereo 2022. Het credo was ‘Stop War. Heal Trauma’. Sepehr Maghsoudi gaf hierbij de cacaoceremonie. Met de organisatie van Outdoor wilden wij een ander geluid afgeven. ‘Stop War. To heal 7 generations of trauma’. Sinds 1939 zijn wereldwijd 113 oorlogen gevoerd.

Een grote groep mensen heeft mede hierdoor intergenerationeel trauma. Van generatie op generatie worden patronen doorgeven die voor pijn kunnen zorgen in het leven. Bovendien wordt de groep vluchtelingen met oorlogstrauma groter. Yildiz Celie zegt: “Ik vind dat dit niet langer kan. Met het platform de Temple of Love wil ik oplossingen aanreiken voor het helen van trauma en hoop ik in de toekomst mensen bij elkaar te brengen voor het stichten van een vredestempel.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: