Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw: lees ondernemersmagazine Kijk op Noord-Holland Noord

Geplaatst op 23 oktober 2023
Gloednieuw: lees ondernemersmagazine Kijk op Noord Holland Noord

Zakelijk Noord-Holland bruist. Vooruitstrevende bedrijven, gepassioneerde ondernemers en bevlogen medewerkers ontwikkelen de regio tot een broedplaats van ondernemerschap. Een mix van innovatie en daadkracht zet Noord-Holland op de kaart. Dat is een positieve ontwikkeling voor de regionale economie, maar evenzeer voor ondernemersmagazine Kijk op Noord-Holland Noord, dat al deze ontwikkelingen nauwgezet voor u in kaart brengt. In deze editie tonen we u graag de laatste stand van zaken. Uw verhalen en ervaringen vormen het hart van dit blad. Bij het lezen daarvan wordt al snel duidelijk: Noord-Holland mag trots zijn op haar ondernemers. Lees hier het nieuwste magazine van Kijk op Noord-Holland Noord.

Neem het prachtige verhaal van Hans van der Weide van Sustenso. In een tijd dat de menselijke afvalbergen steeds hoger worden en grondstoffen wereldwijd ultrasnel uitgeput raken, is Sustenso met een prachtig duurzaam project bezig. Door agrarisch afval op ingenieuze wijze om te zetten in groen gas en voedingssupplementen, is er een indrukwekkend circulair proces uitgedokterd. “Afgelopen juli hebben we het eerste groene gas aan het Noord-Hollandse netwerk van Liander geleverd”, zegt Van der Weide. “Dit is na negen jaar ontwikkeling een historisch moment.”

Waanzinnig mooie dingen

Nog zo’n mooi bedrijf waar we op visite zijn geweest is Bredow Hydraulics uit Heerhugowaard. De onderneming bestaat anno 2023 veertig jaar, dus was het tijd voor een feestje. Frank en Ilse Bredow, die het bedrijf inmiddels van hun ouders hebben overgenomen, laten ons zien wat zij doen voor hun klanten, én nemen ons mee in de uitdagingen waar ze voor staan. “We hebben plannen genoeg”, vertelt Ilse.

Familie

Ook in Alkmaar is de trots van een zorgvuldig opgebouwd familiebedrijf voelbaar. Schoonmaakbedrijf Alcmaria werd opgericht in 1988 door de ouders van Vincent en José. Beide ouders werkten bij een schoonmaakbedrijf, tot het moment kwam dat ze het zelf wilden proberen. “Wij komen niet uit een ondernemersmilieu en het succes van ons bedrijf is ons niet komen aanwaaien”, vertelt Vincent. “Toen mijn ouders het bedrijf oprichtten woonden we in een volkswijk in Alkmaar. We zijn verhuisd en nooit vergeten waar we vandaag komen.”

Trots op hechte club

Arie Hollenberg kocht in 1978 zijn eerste vrachtwagen. Hij is de oudste van een groot gezin en toen zijn vader op jonge leeftijd overleed werkte hij hard bij boeren en loonwerkers om het gezin van inkomen te voorzien. De aankoop van zijn vrachtwagen vormde de start van een onderneming waar nu veertig mensen werken. Arie’s dochter Monique vertelt over de transitie die het bedrijf heeft doorgemaakt, de idealen en goede band met het personeel.

Bovenstaande verhalen zijn slechts een klein voorbeeld van al het moois dat deze editie van Kijk op Noord-Holland Noord te bieden heeft. Veel leesplezier! Lees hier het nieuwste magazine van Kijk op Noord-Holland Noord.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: