Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw magazine: lees de wintereditie van Kijk op Groot-Amsterdam!

Geplaatst op 5 december 2023
Gloednieuw magazine: lees de wintereditie van Kijk op Groot-Amsterdam!

Op de cover van deze wintereditie van Kijk op Groot-Amsterdam prijkt BAM Infra Nederland. Het bedrijf gaat als een van de verantwoordelijke aannemers de uitdaging van de gemeente Amsterdam aan om het langdurig onderhoud van asfalt en elementenverharding op een duurzame manier uit te voeren. Projectleider Koen Bijker: “Wij vinden het heel belangrijk om tijdens onze projecten steeds duurzamer te werken. Maar dat kunnen wij als bouwonderneming niet alleen.” Opdrachtgevers als de gemeente Amsterdam, die duurzaamheid opnemen in hun aanbestedingstrajecten, zijn hierbij onmisbaar. Lees hier de nieuwe editie van Kijk op Groot-Amsterdam.

Innovatief rioleringsbeheer

Van der Velden, specialist in rioleringsbeheer met landelijke dekking en een 24/7-storingsdienst, gelooft in duurzame oplossingen voor de lange termijn. “Daarin gaan we verder dan wie dan ook.” Zo heeft het bedrijf een wereldprimeur met de ontwikkeling en introductie van een 100% elektrisch aangedreven werk- en storingsbus mét een 100% elektrische hogedruk-unit. “Over de levensduur van één bus besparen we maar liefst 36.000 liter diesel en stoten we 95 ton minder CO2 uit. Onze elektrische bussen rijden al in Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en Groningen”, vertelt Job Allemekinders, duurzaamheidsadviseur bij Van der Velden.

Specialistische reddingen

De Gezamenlijke Brandweer Amsterdam (GBA) viert het 4-jarig bestaan. En in die vier jaar heeft GBA al veel calamiteiten in de kiem kunnen smoren. Naast de beschikking over zeer specialistisch materiaal, leren momenteel dertig incidentbestrijders hoe ze mensen het beste uit besloten ruimtes kunnen redden. Teamleider Raymond Pikee: “We willen getraind zijn om deze specialistische reddingen optimaal te kunnen uitvoeren. Vanaf begin 2024 zijn we hier helemaal klaar voor!”

Arbeidsmigranten

Delta Team levert arbeidsmigranten voor industriële bedrijven. “Waarbij wij deze buitenlandse medewerkers niet alleen correct huisvesten, maar hen ook taal- en veiligheidstrainingen geven”, vertelt directeur Remon Pidoux. Het bedrijf brengt al sinds 1995 vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar en is gespecialiseerd in het leveren van gecertificeerd technisch en industrieel personeel. En dat de aanpak van Delta Team aanslaat is wel duidelijk. Zo is de omzet de afgelopen drie jaar verdubbeld. “Op dit moment werken dagelijks meer dan 250 medewerkers bij diverse klanten”, vertelt Remon.

Inspirerende verhalen

De winter nadert met rasse schreden. Een ideale periode om eens goed voor deze editie van Kijk op Groot-Amsterdam te gaan zitten. Blader daarom snel verder en laat u verrassen door alle interessante ondernemersverhalen en -columns. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en een zakelijk zeer succesvol 2024! Lees hier de nieuwe editie van Kijk op Groot-Amsterdam.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: