Kennisplatform voor noord holland

Golfen met stip op één

Geplaatst op 17 maart 2021
Golfen met stip op één

Golfen. Trainen. Vergaderen. Netwerken. Lunchen. Borrelen. Wat kan er eigenlijk niet bij Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam? Die veelzijdigheid is dan ook precies de kracht van het complex, al staat golfen er wel met stip op één.

Nu voor enorm veel bedrijven het thuiswerken de norm is geworden, is het belang van netwerken alleen maar toegenomen. En waar lukt dat beter dan op de golfbaan? Ondertussen geldt dat ook voor teambuilding en de low-profile gesprekjes tussen collega’s bij de koffieautomaat. “Ga maar na: vergaderen en overleggen lukt natuurlijk prima online. Socializen is al lastiger via Zoom of Teams. Op de golfbaan komt dat mooi samen: je kunt makkelijk afstand houden, je bent buiten en tussen de slagen door kun je ideaal bijpraten.” Joop Kluin is de manager van Golfcentrum De Hoge Dijk. Samen met Marco Knaap – eigenaar van de driving range – runt hij sinds twee jaar het golfcentrum, dat al 25 jaar bestaat.

Klassieker

“Bedrijven weten ons al jaren goed te vinden: om te vergaderen, voor de lunch of het diner in onze gezellige brasserie, maar ook via onze sterk groeiende businessclub en om te netwerken met klanten of partners. Netwerken combineren met golfen is natuurlijk een absolute klassieker – en dat blijft ook zo. Sterker nog: als ‘gewoon werken’ steeds meer een virtueel karakter krijgt, wordt golfen meer dan ooit het perfecte sluitstuk”, zegt Kluin. Goed nieuws voor De Hoge Dijk dus, waar het juist draait om het fysieke treffen tussen collega’s, klanten en partners.

Bij De Hoge Dijk zitten ze in elk geval niet stil. In de baan wordt continu geïnvesteerd, ook in deze moeilijke tijd: er is nieuwe drainage aangelegd zodat de baan er na flinke regenbuien altijd strak bij ligt. Bunkers zijn gerenoveerd en een aantal tee boxen zijn aangepakt. “Ons doel is een mooie baan, een fantastisch oefencentrum, een fijn restaurant én een prima vergaderlocatie met grote parkeerplaats – we focussen echt op dat totaalpakket. Wil je leren golfen? Even ontspannen na een drukke werkdag? Collega’s of partners ontmoeten in een sfeervolle setting? Het kan hier allemaal.” Bij de golfclub Olympus kun je privé lid worden en deelnemen aan alle wedstrijden die worden georganiseerd. “Er is een grote baan van 18 holes en een kleine volwaardige 9 holes Par 3/ Par 4 baan. Perfect ook voor de startende golfer.”

Trackman Range

Dat golfen bij De Hoge Dijk op de eerste plaats komt, blijkt zeker ook uit het uitgebreide lesaanbod en de technologische innovatie die ze nastreven. “Sinds kort hebben we de Trackman Range: een systeem met een radar waarmee je op alle vijftig afslagplaatsen onder meer kunt zien hoe ver, hoe hoog, hoe snel en met welke afwijking je de bal hebt geslagen. Alle data die voor een golfer interessant zijn, kan hij of zij via een app op zijn smartphone of iPad zien. En je hoeft geen abonnement te hebben”, vertelt Knaap. “We zijn de eerste en enige drivingrange in Nederland die over dit systeem beschikt – het is top of the bill. Ik ben natuurlijk niet helemaal objectief, maar ik garandeer je dat het écht leuk is om zo te golfen. Het geeft je enorm veel inzicht, je wordt er sneller een betere golfer van.” Met de Trackman Range kun je ook virtueel golfen op de mooiste golfbanen ter wereld. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met de familie een spel te komen spelen, een uitje voor groot en klein en je hoeft er niet voor te kunnen golfen. Alsof ze corona aan zagen komen…

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: