Kennisplatform voor noord holland

Gorillas lanceert art store project Gorillas Galleries

Geplaatst op 5 augustus 2022
Gorillas lanceert art store project Gorillas Galleries

De komende weken zijn de etalages van vijf vestigingen van Gorillas in Amsterdam in handen van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula. Met werken als “Educate our youth” en “Make racists afraid again” afkomstig uit zijn NOS KULTURA-collectie, komt het activisme van JeanPaul op het gebied van intersectionaliteit en gender-seksualiteit treffend naar voren. JeanPaul: “Nos Kultura is mijn nieuwe tentoonstelling die mijn erfgoed, identiteit en seksualiteit verkent. De fototentoonstelling is een persoonlijke blik op mijn gezinsleven, de strijd en de triomfen van relaties.”

De lancering van de kunstwerken vindt plaats tijdens Pride Week Amsterdam en is onderdeel van het “Gorillas Galeries” project, waarbij Gorillas kunst van jonge kunstenaars een podium biedt in etalages van haar vestigingen. Gedurende het hele jaar zullen roulerende werken van verschillende artiesten de art stores van een unieke uitstraling voorzien.

Het spits wordt afgebeten door de vestiging in Amsterdam Oost (Weesperstraat 61), waar de kunstwerken inmiddels zijn geïnstalleerd. Eerdaags zullen de kunstwerken van JeanPaul Paula ook te zien zijn bij de locaties in Buitenveldert (A.J. Ernststraat 799), De Baarsjes (Baarsjesweg 242), Watergraafsmeer (Kamerlingh Onneslaan 22b) en Nieuw-West (Koningin Wilhelmiaplein 33). 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: