Kennisplatform voor noord holland

Gratis advies voor duurzame verbouwers in Amstelveen

Geplaatst op 12 september 2022
Gratis advies voor duurzame verbouwers in Amstelveen

Woningeigenaren die gaan verbouwen moeten een hoop keuzes maken. Niet alleen over het uiterlijk en de indeling van de woning, maar ook over de kwaliteit van de producten, de installaties en de mate van verduurzaming. Het is lastig om vooraf en tijdens het ontwerpen en verbouwen te weten of de beste beslissingen gemaakt worden. Gemeente Amstelveen gaat woningeigenaren die hun huis duurzaam verbouwen helpen om de juiste keuzes te maken.

“Deze dienstverlening is voor woningeigenaren in Amstelveen die al een uitgewerkt ontwerp of bouwplan hebben voor een grote verbouwing of verbetering van de woning”, vertelt Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid. “Dit is vaak het moment dat het fijn is als er nog een extra check gedaan wordt op het totale plan. We willen het hiermee voor inwoners makkelijker maken om duurzaam te verbouwen. Dit zorgt voor een lager energieverbruik, meer comfort en het is goed voor het klimaat.”

Advies over energiezuinig verbouwen

Adviseurs van Energieloket Amstelveen kijken mee naar de plannen die de architect, aannemer of installateur heeft opgesteld. Ze kijken naar mogelijkheden om de bouwplannen te verbeteren op het gebied van:  

  • Verminderen van energieverbruik van de woning;
  • Voorbereiden op een aardgasvrije toekomst;
  • Een comfortabele leefomgeving in winter en zomer;
  • Gebruik van biobased, milieuvriendelijke materialen.

De adviseurs hebben veel theoretische kennis over energiezuinig bouwen, maar kijken vooral samen met de woningeigenaren naar wat dit praktisch voor de woning kan betekenen. Meer informatie over dit gratis advies is te vinden op https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Zelf aan de slag gaan

Als inwoners zoeken naar generiek energieadvies, energielabel of vragen hebben over ‘eenvoudige’ maatregelen zoals (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, hybride warmtepomp dan kunnen ze contact opnemen met de  klantenservice of kennisbank van het Energieloket Amstelveen.

Kijk op https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen

De vraag naar energiebesparing is momenteel overweldigend. Het Energieloket ontvangt veel aanvragen en doet z’n best om iedereen van dienst te zijn. Mochten inwoners vragen, klachten of complimenten hebben over de dienstverlening van het Energieloket laat het dan weten via energietransitie@amstelveen.nl. Die informatie wordt gebruikt om regie te voeren en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: