Kennisplatform voor noord holland

Gratis energiecoachgesprek en energiebox op maat

Geplaatst op 2 maart 2020

De gemeente Hilversum gaat samen met de Hilversumse energiecoöperaties HET (Hilversumse Energie Transitie) en HilverZon bewoners ondersteunen in het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. We bieden 1000 Hilversummers een gratis energiecoachgesprek aan, inclusief een energiebespaarbox op maat ter waarde van ongeveer 65 euro. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Rijk.

Energiecoachgesprek
De energiecoaches van HET en HilverZon gaan de gesprekken voeren. De energiecoach komt bij de bewoners thuis en geeft inzicht in de manier waarop de bewoners het energieverbruik kunnen verminderen. Dit is een advies op maat: wat is de beste keus voor de bewoner en levert het meeste op qua besparing en wooncomfort.

Voor kleine maatregelen zoeken de coaches samen met de bewoners gelijk een oplossing. Uit een digitale energiebespaarbox kunnen ze direct producten bestellen ter waarde van ongeveer 65 euro. Ook heeft de energiecoach een aantal voorbeelden bij zich. Na het gesprek ontvangt de bewoner een advies met mogelijke maatregelen en tips waar ze terecht kunnen voor technisch advies. Bewoners kunnen zich aanmelden voor een energiecoachgesprek bij de energiecoöperaties: www.hilverzon.nu/afspraak-energiecoach of www.hetcooperatie.nl  

Hilversum op weg naar aardgasvrij
In 2050 is er in Nederland geen aardgas meer beschikbaar om woningen en bedrijven te verwarmen. De gemeente Hilversum wil in 2040 van het aardgas af zijn. Komende jaren gaan we samen met bewoners en andere betrokkenen hiervoor plannen maken. Door energie te besparen en te isoleren bereid je je huis al voor op een aardgasvrije toekomst. In veel gevallen levert het ook direct meer comfort op en een lagere energierekening. Samen bouwen we zo aan een duurzaam Hilversum.

Meer informatie: www.hilversum.nl/aardgasvrij

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: