Kennisplatform voor noord holland

Harrijvan Coaching: Moeiteloos herstel via het onderbewuste

Geplaatst op 24 april 2023
Harrijvan Coaching: Moeiteloos herstel via het onderbewuste

Marja Harrijvan is coach en hypnotherapeut. Ze helpt ondernemers, ambitieuze professionals en medici met trauma, burn-out en stressklachten. Haar geheim? Het onderbewustzijn en een duidelijke stip op de horizon.

In een vorig werkleven was Marja private banker en financieel planner. “Ik kwam als reisagent bij een bank terecht en stond open voor alle opleidingen om de financiële wereld te doorgronden. Ik heb zelfs mijn master financiële planning gehaald. Ik had een goede baan in Amsterdam, een mooie leaseauto, ik genoot van het contact met klanten, alleen het werk vond ik niks. De stress en het keurslijf die erbij kwamen kijken braken me op. En zo werd ik mijn eigen eerste klant.”

Persoonlijke ontwikkeling

Marja nam afstand van haar werk en ging in een hutje op de hei nadenken over haar toekomst. “Ik las alles wat los en vast zat over persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn. Ik leerde dat mensen ziek of burn-out raken omdat ze leeglopen als de natuurlijke energiestroom wordt onderbroken. Werk was niet de enige factor, zoals zo vaak. Mijn moeder werd ziek, mijn vader raakte overbelast door de zorgtaak en mijn relatie liep op de klippen. Het was tijd om het roer om te gooien. Ik zie mensen zich graag ontplooien en daar wilde ik aan bijdragen.”

Mijn eigen praktijk

Inmiddels is het achttien jaar geleden dat Marja haar praktijk opende. “Ik help mijn cliënten – vaak mensen met een grote verantwoordelijkheid en veel passie – met coaching en hypnotherapie. In mijn beginjaren was men nog sceptisch over hypnotherapie, inmiddels komen cliënten er speciaal voor naar mij toe. Het is bewezen effectief en sociaal geaccepteerd.”

De stip op de horizon

Een traject bij Marja duurt, afhankelijk van het probleem, gemiddeld twee tot vier maanden. Een enkele keer loopt het uit tot zes maanden. “In het startgesprek bespreken we twee dingen; de huidige situatie en de situatie waar de cliënt naartoe wil. Die duidelijke stip op de horizon maken we heel specifiek en dat werkt verhelderend. Daarna maak ik een plan van aanpak met de juiste coaching en therapie.”

Hypnotherapie

“Bij hypnotherapie breng ik mensen in trance, in een diepe ontspanning naar het onderbewustzijn. Dat doe ik met een verhaal, een beschrijving van een mooie zomerse dag op het strand maar kan ook door bewegingen met de handen te begeleiden. Ik geloof dat de oplossing al in mensen zelf zit. In het onderbewustzijn bevinden zich triggers die leiden tot spanning. Ik kan de lading van die triggers afhalen. Als het probleem – het trauma of de onverklaarbare klacht – een boom is, dan probeer ik niet de takken te snoeien of de boom om te hakken, ik pak het probleem bij de wortels aan. Daarna verdwijnt ‘de boom’ – en dus het probleem – vanzelf.”

De intelligentie van ons lichaam

“Hypnotherapie is zo doeltreffend en natuurlijk. Door de trance komt de hersenactiviteit tot rust waardoor alle aandacht en energie naar het probleem of de klacht kan gaan. En het lichaam doet mee. Wij denken vaak dan onze intelligentie tussen onze oren zit maar wetenschappelijk is bewezen dat er ook veel intelligentie in ons lichaam zit. Pijn in de rug kan zomaar veroorzaakt worden door een vergeten trauma dat op driejarige leeftijd is veroorzaakt. Door stress kunnen oude trauma’s actief worden. Met hypnotherapie kan de cliënt daarbij en ik kan de lading wegnemen. Ik start iedere sessie met een leeg hoofd en een open hart en ben dankbaar dat ik elke week bij kleine wondertjes aanwezig mag zijn.” Meer informatie over Marja en haar praktijk vind je op https://harrijvancoaching.nl/

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: