Kennisplatform voor noord holland

HB Telediensten: een lange traditie in vakkundige communicatieservices

Geplaatst op 24 april 2024
HB Telediensten: een lange traditie in vakkundige communicatieservices

Wie het AOC Business Centre aan het Amsterdamse WG-Plein binnenstapt, wordt verwelkomd door een van de professionele dames van HB Telediensten. Dit florerende bedrijf in telefonische dienstverlening bestaat al sinds 1988. Sinds 10 jaar is Abina de Hond de eigenaresse. Wat haar typeert? Haar gedrevenheid het beste voor haar klanten te doen en haar grote ondernemersgeest.

De kracht van persoonlijke telefonie

“Ik werkte als service- en salesmedewerker bij een bank en had steeds vaker het gevoel dat telefonisch klantcontact effectiever en efficiënter kon. Callcenters hebben een negatief imago, maar ik geloof in de kracht van persoonlijke telefonie. Toen ik het aanbod kreeg om HB Telediensten over te nemen, heb ik die kans om telefonische dienstverlening op mijn eigen manier in te vullen met beide handen aangegrepen.”

Geen zorgen over afleidende telefoongesprekken

Op 1 juni 2014 nam Abina het bedrijf over en ze viert dit jaar dan ook haar 10-jarig jubileum. “In de afgelopen 10 jaar zijn we verdubbeld in aantal medewerkers en hebben we geïnvesteerd in een geavanceerd softwaresysteem waarmee we onze klanten op maat kunnen bedienen, passend bij hun individuele behoeften. Wij hebben inmiddels vele tientallen klanten. Voor hen is HB Telediensten dé telefonische gastvrouw. We nemen uit naam van onze klanten de telefoon op en zetten de juiste vervolgacties in. Onze klanten hoeven zich nooit zorgen te maken over inkomende, afleidende telefoongesprekken die hun dag beheersen. Daarnaast verzorgen we heldere rapportages over het belverkeer en registeren onze telefonistes belangrijke en relevante gegevens voor onze relaties. In veel gevallen ondersteunen wij de klant ook bij agenda- en e-mailbeheer.”

Kwaliteit voor klanten

HB Telediensten levert kwalitatieve dienstverlening. “Dit uit zich in dat wij de tijd nemen om onze klanten te leren kennen zodat alle gesprekken een persoonlijke touch krijgen. Nadat ik bij mijn klant ben geweest, licht ik persoonlijk alle dames in en bespreken we de gewenste werkwijze.”

Ontwikkeling

Abina staat niet graag stil: de verdere ontwikkeling van haar onderneming heeft dan ook haar volle aandacht. “Ik ben van grotere waarde als ik aan het bedrijf werk in plaats van in het bedrijf. Door extra medewerkers aan te nemen, kan ik me concentreren op de ontwikkeling van HB Telediensten. Netwerken is een belangrijk onderdeel van mijn werkweek. Ik krijg veel energie van het leren kennen van nieuwe mensen. Zo ben ik bestuurslid van de Zaanse ondernemerssociëteit De Corner, lid van Sparkz Networking in Haarlem en aangesloten bij het Projectbureau Virtueel Professionals.”

Zaak van Sales

Onlangs startte Abina met een compagnon ook nog een nieuw bedrijf. “Zaak van Sales, een samenwerking met Barbara Bisschop, verzorgt met een team enthousiaste professionals leadgeneratie en -opvolging voor bedrijven in heel Nederland. Ik lever dus nu zowel inbound- als outbound-telefonie.”

Een duidelijk doel

Kijkend naar de toekomst heeft Abina een duidelijk doel. “Ik wil verder uitbreiden en zorgen voor een stabiele en toekomstbestendige organisatie. Dat brengt ook mijn persoonlijke droom een stap dichterbij: een huis in Spanje, zodat ik ook van daaruit mijn leuke werk kan doen.”

De betrokkenheid en het enthousiasme van Abina maakt dat vele klanten komen en nooit meer weggaan. Zo is Jeroen Goeman Borgesius van De Perslijst al 25 jaar klant: “Wanneer klanten zeggen ‘wat een aardige collega had ik net aan de telefoon’ zegt dat alles over hoe betrokken de medewerksters bij HB Telediensten zijn. Ze snappen je bedrijf heel snel en hebben na verloop van tijd precies door hoe ze je verschillende klanten te woord kunnen staan en verder kunnen helpen. Toppers!”. Meer weten? Kijk op www.hbtel.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: