Kennisplatform voor noord holland

HelloTranslate breekt vertaalindustrie open met nieuwe revolutionaire techniek

Geplaatst op 29 april 2022
HelloTranslate breekt vertaalindustrie open met nieuwe revolutionaire techniek

Het Nederlandse bedrijf HelloTranslate, onderdeel van Xillio, laat met een nieuw platform de vertaalindustrie op haar grondvesten schudden. Met een vele malen goedkoper verdienmodel wordt de vertaalindustrie op zijn kop gezet en behalen zowel opdrachtgever als opdrachtnemer besparingen die oplopen tot tientallen procenten.

De wereldwijde markt voor vertaaldiensten van websites en gebruiksaanwijzingen wordt geschat op minimaal 50 miljard dollar en is nog steeds groeiende als gevolg van de voortgaande digitalisering en globalisering van de samenleving.

Groei

Onder andere de onstuimige groei van e-commerce zorgt ervoor dat de vraag naar vertalingen nog steeds toeneemt. Internationaal opererende bedrijven hebben per land een website in de lokale taal. Het stuk voor stuk up to date houden is deels geautomatiseerd en deels mensenwerk. Vooral de technische aansluiting van de verschillende sites is een duur, complex en weinig flexibel proces.

HelloTranslate is bedacht door de Nederlandse tech-ondernemer Rikkert Engels. Hij is eigenaar van data-verhuizer Xillio. Met HelloTranslate betreedt hij een nieuwe markt. Het platform is een oplossing voor grote vertaalvraagstukken en brengt voor zowel opdrachtgever als vertaaldienst grote kostenbesparingen met zich mee doordat er geen peperdure op maat gemaakte technische oplossingen hoeven te worden gebouwd.

Voordeel

In plaats daarvan biedt HelloTranslate een marktplaats voor vertalers waarbij de opdrachtgevers in twee dagen tijd aangesloten kunnen zijn bij een nieuw vertaalbureau. Voor opdrachtgevers biedt de zogenaamde Translation Development Kit het grote voordeel dat het een open source systeem is waardoor er gemakkelijker van vertaler gewisseld kan worden omdat men technisch niet meer aan verbonden is. HelloTranslate is sinds deze week operationeel. Er hebben zich inmiddels 90 vertaalbedrijven aan het platform verbonden.

Voor opdrachtgevers is HelloTranslate gratis. Op de marktplaats aanwezige vertaaldiensten betalen 1 cent per woord. Een aanzienlijke besparing ten opzichte van de huidige technische kosten per woord, die minimaal drie keer zo hoog zijn. De verwachting is dat HelloTranslate een geheel nieuwe markt aanboort omdat het beheer van websites in meerdere talen ook voor kleine bedrijven bereikbaar wordt.

HelloTranslate is onderdeel van Xillio, dat obligaties heeft uitgegeven aan de NPEX-effectenbeurs.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: