Kennisplatform voor noord holland

Herontwikkeling voormalig VARA-complex

Geplaatst op 2 september 2022
Herontwikkeling voormalig VARA-complex

Het voormalige VARA-complex wordt gesloopt. Op het terrein aan de Heuvellaan komen 24 woningen en een werklocatie. Om dit te kunnen doen, moet de bestemming van het gebied veranderen. Wethouder ruimtelijke ordening, Karin Walters, tekende woensdag 30 augustus een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar Villa Heuvel BV. Daardoor kan het ontwerpbestemmingplan ter inzage komen.   

Wethouder Walters: “Deze verandering van het bestemmingsplan is een uitwerking van het in oktober 2021 door de gemeenteraad vastgestelde ruimtelijk kader waarin het schetsontwerp staat. Na jaren leegstand maken we daarmee de weg vrij voor wonen, in combinatie met een werklocatie.” 

Opvang oorlogsvluchtelingen 

In afwachting van sloop en herontwikkeling, is het VARA-complex in maart dit jaar geschikt gemaakt voor de tijdelijke opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Het pand is ingericht om voor één jaar maximaal 350 mensen noodopvang te bieden. Voordat de herontwikkeling van het terrein start, verhuizen de Oekraïners naar andere opvanglocaties.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: