Kennisplatform voor noord holland

Het Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen Regio Alkmaar is van start gegaan

Geplaatst op 17 juli 2023
Het Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen Regio Alkmaar is van start gegaan

Onder de naam Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen (CvVBRA) gaat de regio Alkmaar hard aan de slag met het verduurzamen van haar bedrijventerreinen en andere werklocaties. Het centrum zet zich in om de transitie naar een duurzame economie te versnellen door bedrijventerreinen te helpen verduurzamen en de samenwerking wat dit betreft tussen ondernemers te bevorderen.

Voor veel bedrijven is het proces om naar energieneutraliteit te groeien een heel ingewikkelde opgave, waar ze onvoldoende aan toekomen. Ze hebben collectief behoefte aan één loket, waar ze onafhankelijke informatie, kennis en ondersteuning vinden. Het centrum gaat hierin voorzien, terwijl het tevens als gesprekspartner kan fungeren richting netwerkbeheerder (Liander), overheden en andere partijen die zich met verduurzaming bezighouden.

Wat gaat het centrum doen?

Het centrum wil een stevige bijdrage leveren aan de energietransitie in Noord-Holland Noord door een breed scala aan diensten aan te bieden om bedrijven te ondersteunen bij hun duurzaamheidsinspanningen. Bedrijven kunnen bij het CvVBRA aankloppen voor onafhankelijke informatie of advies. Het centrum kan collectiviteit organiseren, financieringsmogelijkheden voor projecten verkennen, innovaties stimuleren of samenwerking met onderwijsinstellingen initiëren. Bedrijven kunnen ook doorverwezen worden naar lokale initiatieven voor gespecialiseerde kennis en capaciteit.

Van, voor en door ondernemers

Donderdag 6 juli j.l. heeft bij het Ontwikkelingsbedrijf NHN de officiële aftrap plaatsgevonden van het Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen. Ilse Zaal (gedeputeerde Economie bij provincie Noord-Holland), René Schoemaker (o.a. wethouder Duurzaamheid en Energietransitie bij gemeente Dijk en Waard) en Rob Niele (voorzitter Ondernemend Regio Alkmaar) hebben deze mijlpaal gezamenlijk bekrachtigd.

Het centrum is een organisatie van, voor en door het bedrijfsleven in de regio Alkmaar, dat samenwerkt met haar ondernemersverenigingen, de gemeenten in de regio Alkmaar middels Team Regio Alkmaar, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de omgevingsdiensten en de provincie Noord-Holland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: