Kennisplatform voor noord holland

Het verschil maken met de Uitdaging. Juist nu.

Geplaatst op 2 september 2020

De Helderse Uitdaging probeert het verschil te maken. Ook nu, in deze uitdagende tijden. Wekenlang zat alles op slot. Verenigingen en stichtingen in Den Helder konden hun ding niet doen en ondernemers hadden het druk om hun eigen organisatie draaiende te houden. Financiële hulp kan de Uitdaging niet bieden. Maar elkaar helpen waar het kan, dat is wat zij altijd al doen, waar ze goed in zijn en dus ook blijven doen. Er zijn in de afgelopen twee maanden mooie dingen gebeurd. En dat geeft energie!

Weer naar buiten op het terras

Zo kwam Zorggroep Tellus met een hulpvraag. Zij waren op zoek naar hekken, zodat de bewoners van locatie De Lichtboei veilig van het mooie weer kunnen genieten op het terras. Binnen no time wist de Uitdaging deze hulpvraag te matchen. Jack Oosterbeek, eigenaar van Oosterbeek & Zn en Marco van Stenis, projectleider Helder Vastgoed: “Over deze aanvraag hoefden wij niet eens na te denken. Natuurlijk doe je dit! We hebben er speciaal nieuwe hekken voor besteld en die meteen geplaatst toen ze binnen waren. En als je ziet hoe dankbaar de bewoners zijn, daar doen we het voor!” Auke de Jong, locatiemanager van De Lichtboei: “De bewoners vinden het heerlijk dat ze weer buiten kunnen zitten én ze hun familie op deze manier toch even gedag kunnen zeggen. Fantastisch dat dit zo snel geregeld is.”

Bezoek ontvangen in het ‘kletsboetje’

Ook Omring-locatie Den Koogh kon wel een helpende hand gebruiken. Hun kwetsbare ouderen kregen al weken geen bezoek: niet van hun familie, de trouwe mantelzorgers of vrijwilligers. Daarom bedachten ze een communicatiehoek. Nu zochten ze alleen nog een bedrijf dat wilde helpen om de buitenkant water- en winddicht te krijgen, zodat iedereen ontspannen op bezoek kan komen. Warnars Makelaardij, De Wandelcoach en KraakHelder Communicatie sloegen de handen ineen en bestelden een partytent van 3×2 meter. Die paste precies en het ‘kletsboetje’ is nu helemaal perfect in orde in deze tijden van corona. “We mochten het zelf even proberen en het werkt perfect. Leuk om te zien dat aan de lopende band visite langskomt. Dus weer of geen weer, laat het bezoek maar komen! Zo fijn voor de bewoners dat ze hun familie op deze manier toch kunnen zien”, vertellen Jasper Tolhuijs en Raymond Warnars enthousiast.

Het dak op bij Peterson

De Uitdaging kreeg zelf ook mooi nieuws in deze bijzondere periode. Manager Cyril Kraak: “Peterson kwam in de lucht dat zij graag hun sponsorschap met de Helderse Uitdaging wilde verlengen. Wauw…” Peterson werd vorig jaar zilveren sponsor. Ze hadden daarvoor nog niet eerder van de Uitdaging gehoord, maar nu is dit onderdeel van hun maatschappelijke bedrijfsvoering. Ze ondersteunen de Helderse Uitdaging namelijk niet alleen met hun financiële bijdrage. De afgelopen maanden hebben zij meerdere verenigingen, stichtingen en organisaties blij gemaakt met hun aanbod. Zo ontving MFC ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder eerder een rokers-abri, die ook nog voor de deur werd afgeleverd door Peterson. ’s Heerenloo kreeg stoelen en dit jaar hebben ze de Rotaryclub Den Helder, Kleurrijk Julianadorp en De Groene Stek blij gemaakt met grote houten kuubkisten. “We kunnen dus wel stellen dat Peterson een maatschappelijk betrokken organisatie is!”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: