Kennisplatform voor noord holland

Hinnejan Elswijk: ‘Ongekende krapte ook in de top van de arbeidsmarkt’

Geplaatst op 31 maart 2022
Hinnejan Elswijk:'Ongekende krapte ook in de top van de arbeidsmarkt'

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en volgens het UWV wordt het er voorlopig niet beter op, stelt Hinnejan Elswijk. De meeste werkgevers verwachten, zo blijkt uit onderzoek van de uitkeringsinstantie, dat het vervullen van vacatures de komende jaren moeilijker wordt.

Ook op topfuncties is de arbeidsmarkt zeer krap. Er zijn veel vacatures en een goede kandidaat heeft een brede keuze aan opties. Als werkgevers aantrekkelijk willen zijn in de huidige arbeidsmarkt, moeten ze zich bewust zijn van welke eisen potentieel nieuwe leiders aan ze stellen.

Wees een aantrekkelijke werkgever

Ambitieuze professionals maken graag ‘een stap’ in verantwoordelijkheid. En stellen meer en meer eisen aan intrinsieke kwaliteiten van een nieuwe werkgever, zoals maatschappelijk bewustzijn, mensgerichtheid en de ruimte voor ontwikkeling. Niemand stapt meer over voor alleen een hoger salaris. Wees een aantrekkelijke werkgever door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden af te stemmen op de wensen van de beschikbare kandidaten. Nu is niet de tijd om passief af te wachten tot kandidaten zichzelf presenteren, zorg ervoor dat je verhaal klopt en gezien wordt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: