Kennisplatform voor noord holland

Hoe CRM-oplossingen van Efficy helpt klanten écht te kennen

Geplaatst op 13 juli 2021
Hoe CRM-oplossingen van Efficy helpt klanten écht te kennen

CRM, oftewel Customer Relationship Management, is een softwarepakket waar geen enkel bedrijf zonder kan. Er zijn CRM-oplossingen te kust en te keur maar wie écht z’n klantrelatie optimaal wil benutten, komt vanzelf uit bij Efficy. De grootste Europese onafhankelijke speler op de Nederlandse markt. Het geheim van het succes? Dylan de Haardt en Yves Meijsen, Sales Account Executives bij Efficy Nederland, lichten een tipje van de sluier op.

Efficy is een Europese CRM-ontwikkelaar en integrator en ruim tien jaar actief op de Nederlandse CRM-markt. De afgelopen jaren is de Efficy Groep flink gegroeid met overnames in Frankrijk, Spanje en Denemarken. Recentelijk voegde ook het Nederlandse PerfectView zich onder de paraplu van de Efficy Groep, waardoor het de grootste onafhankelijke CRM-speler op de Nederlandse markt is geworden.

Vijf tot de macht drie

De bedrijfsstrategie is volgens Yves Meijsen het beste uit te drukken in 53. “In vijf jaar tijd vijf procent van de Europese CRM-markt beheersen en daarbij vijf keer zo groot worden”, zo stelt hij. Daarmee wil Efficy zich verder ontwikkelen tot internationale CRM-speler en een écht Europees alternatief voor de twee grote Amerikaanse spelers.

Hybride manier van werken

De wereld verandert en de Covid19-pandemie heeft de manier van werken volledig op z’n kop gezet. De veranderingen zijn blijvend, verwacht De Haardt. “De klassieke nine-to-five-werkwijze komt niet meer terug”, voorspelt hij. Tegelijk zal ook het volledig thuiswerken verdwijnen. Wat ontstaat is een hybride manier van werken en daar is volgens De Haardt een CRM-oplossing voor nodig: “Een tool die enerzijds de klantrelatie versterkt en tegelijk het onafhankelijk samenwerken tussen verschillende medewerkers faciliteert.”

Onmisbaar

Efficy biedt CRM-oplossingen dat zowel ZZP’ers, kleine als (middel) grote bedrijven, organisaties en overheden in staat stelt hun werknemers waar en wanneer dan ook te laten werken, merkt Yves Meijsen daarbij op. “Waarbij ze onafhankelijk van elkaar kunnen beschikken over dezelfde klantgegevens, documenten en rapporten.”

Inhaalslag én kwaliteitsslag

De Haardt merkt op dat zeventig procent van de bedrijven over een CRM beschikt. “Ook de overige dertig procent zal er niet aan ontkomen.” Enerzijds is er sprake van een inhaalslag, anderzijds volgt nu een kwaliteitsslag voor bedrijven die wél al over CRM-software beschikken maar die hun systemen goed doorlichten.”

Compleetheid

Waarin Efficy zich onderscheidt, is de hoge mate van compleetheid. “Je betaalt niet voor allerlei extra’s. Zaken als hosting zijn allemaal inbegrepen”, benadrukt Meijsen. Een goed CRM moet de ondernemer bovendien vrijheid bieden in de bedrijfsvoering. “Onze klanten hebben baat bij een CRM-oplossing die hun in staat stelt eigen processen vorm te kunnen geven.”

Klantgericht en benaderbaar

Al met al biedt Efficy CRM-oplossingen waarmee de afnemer een optimale klantrelatie opbouwt en daarmee diens eigen marktpositie verstevigt; juist in deze competitieve periode waarin alles verandert en niets meer zeker is.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: