Kennisplatform voor noord holland

Hoe kun je besparen op je groepsvakantie?

Geplaatst op 22 januari 2024

Het kan een leuk idee zijn om op vakantie te gaan met een groep vrienden of vriendinnen, maar dit is helaas niet gratis en komt meestal gepaard met een hoop kosten. Het blijft namelijk van niet bij alleen de verblijfplaats betalen, er komen ook nog activiteiten bij en lekker eten. Omdat we begrijpen dat niet iedereen het even breed heeft, hebben we hieronder een paar tips over hoe je kan besparen op je groepsvakantie.

Buiten de schoolvakanties op vakantie

Niet iedereen heeft de luxe om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan, maar als je de mogelijkheid wel hebt dan is het zeker slim om deze kans niet te laten liggen. Buiten de schoolvakanties zijn de zelfs de meeste groepsaccommodaties betaalbaar. Houdt ook rekening met het seizoen, in de zomer worden er vaker vakanties geboekt als in de winter. Kijk voor prachtige groepsaccommodaties eens op https://www.groepen.nl/groepsaccommodaties/nederland/noord-holland.

Hostels

Niet alleen zijn er hostels voor toeristen, je hebt tegenwoordig ook hostels die complete appartementen aanbieden waar je heen kan met je groep. Dit is vaak een stuk goedkoper als dat je een groepsaccommodatie op een park gaat huren.

Last-minute deals

Het komt helaas steeds minder vaak voor dat organisaties hier aan doen, maar toch zie je het nog wel eens voorbij komen; de last minute deals. Hier bieden ze vaak verblijfplaatsen aan met korting om het toch nog te kunnen verhuren aan iemand.

Kamperen

De laatste optie die je hebt is om te gaan kamperen, hiervoor moet je wel allemaal een goede tent aanschaffen, maar dat is vaak goedkoper dan een groepsaccommodatie. Ook kan je de tent weer opnieuw hergebruiken, wat het dus zeker zijn geld waar maakt. In het bos heb je ook veel verschillende activiteiten, zoals boswandelingen maken, die gewoon gratis zijn. Bij het kampvuur zitten met een paar marshmallows kosten gelukkig ook niet veel geld.

Op vakantie gaan met je vriendgroep is leuk, maar kost meestal ook behoorlijk wat geld. Als jij en je vrienden of vriendinnen dat niet hebben, dan kun je nog steeds op vakantie, maar dan moet je net naar wat andere gaan kijken. Zo kan je het beste op vakantie gaan buiten de schoolvakanties en niet in de zomer. Soms bieden ze ook goedkope appartementen aan bij hostels. De last-minute deals kunnen ook goede kortingen opleveren. Als laatste kun je er ook nog voor kiezen om te gaan kamperen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: