Kennisplatform voor noord holland

Hoe maak je je waardevoller voor de arbeidsmarkt in Noord-Holland?

Geplaatst op 17 december 2023
Hoe maak je je waardevoller voor de arbeidsmarkt in Noord-Holland?

Tegenwoordig barsten de jongeren van de ambities. Meer mensen studeren dan ooit tevoren en iedereen probeert zijn kansen te benutten in deze prestatiemaatschappij. Dat brengt natuurlijk de nodige stress en druk met zich mee, maar tegelijkertijd is het ook goed dat mensen het beste uit zichzelf halen. Dat is niet alleen goed voor je eigen levensgeluk, maar ook voor je carrière. Maar hoe kun jij je als ambitieus en jong persoon, woonachtig in Noord-Holland, dan waardevoller voor de arbeidsmarkt maken? 

Trainingen volgen

Is je studietijd reeds voorbij of ben je al op jonge leeftijd van school gegaan? Dat betekent niet dat je lot is bepaald en je nooit meer in jezelf kunt investeren. We leven immers in een ontwikkelde maatschappij en je hebt de ruimte om trainingen te volgen en met die kennis maak jij je waardevol voor bedrijven. 

Vooral in de ICT is tegenwoordig veel werk te vinden en grote bedrijven betalen veel geld voor echte vakmensen en daarom kan een ICT-training veel voor je betekenen. Klik hier voor meer informatie  over verschillende trainingen. 

Met een goed profiel kom je al een heel eind

Een bedrijf wil natuurlijk weten met wie ze te maken hebben. Daarbij letten ze natuurlijk op je persoonlijkheid en hoe je binnen een bedrijf past, maar tegelijkertijd willen ze ook weten wat je zoal in het leven hebt gedaan. 

Daarom is het belangrijk om een uitgebreide cv te maken. Het is overigens een misvatting dat je alleen relevante ervaring voor je vacature op je cv moet zetten. Recruiters zien liever het gehele plaatje en daarom kun je bijvoorbeeld ook prima vermelden dat je voorzitter bent geweest van je hockeyvereniging en ook je bijbaantjes van vroeger passen prima op je cv. 

De belangrijke combo van theorie en praktijk

In het nieuws heb je misschien wel gelezen dat tegenwoordig veel bedrijven waarde hechten aan kennis in het veld. Natuurlijk is het waardevol wanneer je een universitaire opleiding hebt voltooid, maar tegelijkertijd moet je niet vergeten om ook in de praktijk aan de slag te gaan. 

Ben je dus nog aan het studeren en wil je je extra waardevol maken op de arbeidsmarkt? Kijk dan of je er een leuk baantje naast kunt doen. Het is helemaal goed wanneer die baan betrekking heeft op je studie. Als je bijvoorbeeld Nederlands studeert, dan kun je als freelance tekstschrijver aan de slag. 

Een stabiel leven 

Een goed bedrijf kijkt niet alleen naar je competenties, maar ze willen tegelijkertijd ook dat je binnen het team past. Om die reden houden ze van sociale mensen die een stabiel leven leiden. Bij sommige organisaties is dat zelfs belangrijker dan ervaring en het past ook helemaal bij deze tijd waarin inclusiviteit en een goede sfeer op de werkvloer van belang zijn. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: