Kennisplatform voor noord holland

Honderdste aggregaat Volta Energy deze week geplaatst

Geplaatst op 16 november 2022
Honderdste aggregaat Volta Energy deze week geplaatst

Deze week gaat de honderdste aggregaat van Volta Energy in productie. Een ontzettende mijlpaal sinds de bouw van de eerste zon-aggregaat in oktober 2019. Inmiddels ligt de productie een stuk hoger, evenals het aantal volt-ampère dat een aggregaat kan leveren. Dankzij de energiecrisis en de hoge dieselprijzen is de vraag naar betaalbare energie groter dan ooit en groeit Volta Energy letterlijk uit haar voegen. De relatief simpele oplossing voor duurzame energiewinning vergt geen onderhoud en de klant wordt volledig ontzorgd. Het zette Volta Energy binnen drie jaar volledig op de kaart. In 2023 verhuist het bedrijf naar een grotere locatie waar meer geproduceerd kan worden. 

Vanwege de grote vraag is het opschalen van de productie nog belangrijker geworden. Momenteel worden er – zonder vertragingen – 4 aggregaten per week, 18 stuks per maand geproduceerd. Vanaf januari 2023 is de prognose 5 aggregaten per week, en moeten er in het hele jaar 274 aggregaten van de band rollen. Nadat de 100e zon-aggregaat in gebruik is genomen, worden er dit jaar nog zo’n 26 bijgemaakt, waarmee er in 2022 in totaal 126 op de teller staan. Het huidige assortiment bestaat uit 6 kVA, 15 kVA, 45 kVA en 120 kVA aggregaten, die allemaal voor verschillende doeleinden worden ingezet. Dankzij 4 miljoen euro groeigeld kan Volta Energy zo’n snelle expansie realiseren.

Een aantal voorbeelden waarbij de zon-aggregaten worden ingezet en wat ze daarmee van energie kunnen voorzien:

6 kVA – camerabeveiliging 
15 kVA – directieketen (portakabin), zendmasten
45 kVA – groot elektrisch gereedschap, netovername 
120 kVA – grote evenementen (onlangs nog Mystic Garden, Awakenings, Zwarte Cross)

“Als ik terugkijk naar de eerste aggregaat en dat nu vergelijk met de 100e, dan is dat een wereld van verschil. De aggregaten van nu zijn technisch beter, we bouwen ze veel sneller, er kunnen meer dan 30% extra zonnepanelen op en is beter recyclebaar. Praktisch ieder onderdeel is verbeterd. Toch zie ik nog steeds veel kansen om de producten te blijven innoveren op technisch en creatief vlak. Onze duurzame generatoren kunnen tot 100% van de CO2 en stikstof besparen met vergelijkbare kosten als die van een conventioneel dieselaggregaat”, aldus oprichter Luc Bleumer. 

Toename productie 2023 meer dan 200%
Voor het nieuwe jaar staat dus een verdubbeling van 200% van de aggregaten productie op de planning. Daarvan zal de helft het 15 kVA model betreffen, waardoor nog meer zonne-energie kan worden ingezet op mobiele locaties. Mede-oprichter Roel Bleumer zegt daarover: “We zijn weer een stap dichterbij onze missie om alle vervuilende aggregaten overbodig te maken. Dat we nu onze eigen productielijn in serieproductie uit kunnen brengen zorgt dat we beter in kunnen springen op de massale vraag. We zien ook steeds meer particuliere aanvragen voor aggregaten, een interessante ontwikkeling.” 

“De energietransitie naar schone energie is belangrijker dan ooit tevoren. De Volta aggregaten zijn betrouwbaar en vergen geen onderhoud, plus de service is top, waardoor het klantenbestand sneller groeit dan er geproduceerd kan worden. Er is veel belangstelling voor de producten buiten Nederland waardoor er nog meer ruimte is om te schalen. Ik ben erg enthousiast over Volta, de positieve impact op het milieu en het bedrijfspotentieel
“, zegt Shawn Harris, CEO van Orange Wings, investeerder in Volta Energy. 

Foto: Trix Leeflang, KenT Fotografie

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: