Kennisplatform voor noord holland

Hoots Hekwerk: Flexibel en snel inzetbaar

Geplaatst op 20 juni 2022
Hoots Hekwerk: Flexibel en snel inzetbaar

Hoots Hekwerk is een onafhankelijk en ervaren hekwerkbedrijf in Amsterdam. Al bijna veertien jaar levert, plaatst en repareert het bedrijf hekwerken bij bedrijven en particulieren. Maar Hoots Hekwerk is ook gespecialiseerd op het gebied van toegangscontrolesystemen, doorrijbeveiligingen en alles wat maar met terreinafscheiding te maken heeft. Wij spraken met Ivonne Koppers, mede-eigenaar van Hoots Hekwerk.

Hoots Hekwerk is een echte Amsterdamse onderneming. Opgericht door Amsterdammer John Hoots in Amsterdam Noord, is het bedrijf sinds 2019 te vinden in het Westelijk Havengebied. Ivonne Koppers: “We kennen het gebied op ons duimpje, want het Havenbedrijf behoort tot onze allereerste klanten. John begon het bedrijf destijds in zijn eentje. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van negen vaste medewerkers met daarnaast een flexibele schil van freelancers op onze piekmomenten.”

Ruimte

Met name in het Westelijk Havengebied wacht er veel werk voor Hoots Hekwerk. Ivonne: “Je hebt hier nog de ruimte en daarom zijn er veel grote bedrijven gevestigd, zoals distributiecentra. Al die bedrijven hebben uiteraard hekwerk nodig. Maar ook heel veel poorten die gerepareerd of vervangen moeten worden. Graag maken we kennis met dat soort Amsterdamse ondernemers, vandaar dat we ook lid zijn van de ORAM, de ondernemingsvereniging van Amsterdam.”

Enorme groei

Van de coronacrisis heeft Hoots Hekwerk gelukkig weinig last gehad. Ivonne: “Toen de coronacrisis begon, was het de eerst twee weken heel erg stil. Iedereen was in een soort shock. Al vrij snel ben ik al onze klanten gaan benaderen met de mededeling dat wij gewoon verder gingen met ons werk. Dat bleek nodig: vanaf dat moment kwamen de opdrachten weer binnen. Sterker nog: de afgelopen drie jaar hebben we zelfs een enorme groei doorgemaakt. Voor veel bedrijven bood de coronacrisis de tijd om het onderhoud van hun hekwerk weer eens tegen het licht te houden. En ons buitenwerk had natuurlijk ook weinig te lijden onder de coronamaatregelen.”

Gemeente

Sinds een paar maanden is Hoots Hekwerk bezig met een grote opdracht vanuit de gemeente Amsterdam. Ivonne: “Voor een periode van twee tot vier jaar gaan wij al het hekwerk in de stad onderhouden, vernieuwen of vervangen. Daarnaast hebben we ook een groot project van British Telecom binnengehaald. We groeien dus enorm hard en zijn daarom ook op zoek naar extra personeel.”

Snel en flexibel

Wat is nu het meest opvallende aan het werk dat Hoots Hekwerk levert? Ivonne: “Van onze klanten horen we vaak terug dat we snel inzetbaar en flexibel zijn. Niks is ons te gek en we denken altijd creatief met de klant mee om dingen voor elkaar te krijgen. We hebben een aantal klanten, zoals aannemers, die voor een opdracht binnen een paar weken hekwerk geplaatst moeten hebben. We doen er dan alles aan om dat voor elkaar te krijgen en dat wordt keer op keer enorm op prijs gesteld. Wij vinden het ook zelf leuk en uitdagend om zo’n mooie klus op tijd en goed af te krijgen. Dat is onze kracht!”

Hoots Hekwerk is te vinden aan Westhavenweg 47 in Amsterdam. Voor alle informatie zie www.hootshekwerk.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: