Kennisplatform voor noord holland

HZC gaat voor flinke loonsverhoging én kwaliteit van werk

Geplaatst op 3 november 2022
HZC gaat voor flinke loonsverhoging én kwaliteit van werk

Om de invloed van de prijsinflatie op te vangen en de koopkracht van de leden te ondersteunen zet HZC in op een loonsverhoging van 8%. De laatste maand-inflatiecijfers liggen weliswaar hoger, maar worden zwaar vertekend door de prijsstijging van energie en brandstof, die achteraf gedrukt worden door de energiebijdrage van de overheid.

Vragen om 16% loonsverhoging schept eerder onrealistische verwachtingen, werkt een negatieve loonprijsspiraal in de hand en is ook niet nodig voor koopkrachtcompensatie. De gemiddelde inflatie over dit en komend jaar ligt beduidend lager en kan met een loonstijging van 8% opgevangen worden. Een automatische prijscompensatie (APC) vindt HZC niet verstandig. Eerdere ervaringen met APC hebben door de extra prijsopdrijvende werking juist geleid tot een economische recessie, omvallende bedrijven en een hoge werkloosheid. Juist nu is behoud van (goed) werk belangrijk.

Naast loonsverhoging zet HZC daarom ook in op kwaliteit en behoud van werk, zoals lang gezond en duurzaam zonder lichamelijke klachten kunnen werken en investeren in veiligheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat ligt namelijk in hun missie besloten: kwaliteit en continuïteit van werk en inkomen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: