Kennisplatform voor noord holland

Ideale belegger heeft veel vrouwelijke eigenschappen

Geplaatst op 27 mei 2021
Ideale belegger heeft veel vrouwelijke eigenschappen

De ideale belegger heeft veel vrouwelijke eigenschappen. Vrouwen zijn bedachtzamer en meer gericht op de lange termijn dan mannen, terwijl ze minder last hebben van overschatting en haantjesgedrag. Dat bleek in de zesde aflevering van de webinarreeks Beleggers Boulevard, die is te bekijken op: www.beleggersboulevard.nl/live/. Gasten hierin waren Martijn Rozemuller (VanEck), Karel Mercx (Beleggers Belangen) en auteur en presentatrice Janneke Willemse.

Volgens Willemse is het beeld dat vrouwen binnen een gezin de meeste zeggenschap hebben over de besteding van het geld, maar zich minder bezighouden met andere geldzaken, aan het veranderen. ‘Jonge vrouwen starten, geïnspireerd door social media, massaal met beleggen. Terwijl vrouwen van eerdere generaties de overtuiging misten om echt te beginnen, is nu het beeld dat zowel mannen als vrouwen kunnen beleggen. Wat overigens niet betekent dat alles wat beginnende beleggers doen, ook goed is.’

Crypto

Rozemuller was het met Willemse eens: mannen kunnen van vrouwen leren, maar ook andersom. ‘Spreiding, lange termijn en niet teveel wisselen, geldt voor zowel mannen als vrouwen.’ Wie volgens het duo ook van elkaar kunnen leren, zijn aandelenbeleggers en cryptobeleggers. Rozemuller wees op de typische crypto-term HODL (Hold On for Dear Life), die ook voor aandelenbeleggers van toepassing is. ‘Laat je niet gek maken door koersdalingen en houd vast aan je langetermijnplan.’

In het eerste deel van het webinar besprak Rozemuller samen met Mercx verschillende actuele onderwerpen, zoals de angst voor de toenemende inflatie en sectorrotatie van technologiefondsen naar waarde-aandelen. Volgens Mercx wordt inflatie past echt een probleem als die langere tijd meer dan 4% bedraagt. Toch kan het ook nu geen kwaad om binnen de portefeuille al wat meer geld te verschuiven naar grondstoffen.

Geleend geld

Of de huidige dip hét moment biedt om in technologie te stappen, hangt volgens Rozemuller af van de strategie voor de lange termijn van iedere individuele belegger. ‘Als je plan is om voor 10% van je portefeuille in technologie te beleggen en dat is door de recente koersdalingen minder geworden, dan is het prima om nu bij te kopen.’ Eén ding moeten beleggers volgens Rozemuller en Mercx echter nooit doen: beleggen met geleend geld.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: