Kennisplatform voor noord holland

In deze sectoren kun je als werkzoekende én ondernemer in Noord-Holland snel werk vinden

Geplaatst op 16 december 2023
In deze sectoren kun je als werkzoekende én ondernemer in Noord-Holland snel werk vinden

Tegenwoordig is het aantrekkelijker dan vroeger om ondernemer te zijn, want er zijn nu veel kansen op de markt, omdat de economie booming is. Ook als werkzoekende kun je sneller leuk werk vinden. 

Dit komt omdat er veel krapte op de arbeidsmarkt is en vanzelfsprekend resulteert dat ook in meer vraag naar echte vakmensen. In bepaalde sectoren van Noord-Holland kun je veel  geld verdienen, want goede werkgevers zijn namelijk bereid om veel te betalen voor gekwalificeerd personeel. 

Werken in de schoonmaakbranche 

In de schoonmaaksector is tegenwoordig veel werk te vinden. Dit heeft meerdere redenen. In de eerste plaats worden er veel woningen gebouwd en natuurlijk moeten die regelmatig van binnen en van buiten gereinigd worden. Daarvoor kun je reinigingsproducten van Altec Parts gebruiken. Maar daarnaast komt het ook door veranderingen in de samenleving.

Tegenwoordig werken de meeste vrouwen ook en dat brengt vanzelfsprekend met zich mee dat het gemiddelde gezin minder tijd over heeft voor het huishouden. Om die reden vinden veel mensen het fijn om daar schoonmakers voor in te schakelen. Ook in de particuliere schoonmaaksector is dus veel werk te vinden. 

IT-sector

Het is ook geen slecht idee om een opleiding binnen de ICT te volgen. Je kunt als ondernemer binnen de ICT aan de slag, maar je kunt bijvoorbeeld ook een opleiding volgen wanneer je jong bent of reeds volwassen en graag een carrièreswitch wilt maken. 

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de toekomst in de IT ligt. We leven in een vergevorderde technologische samenleving en dat zie je duidelijk terug aan de vele chatbots en andere ontwikkelingen. Er is dus veel vraag naar ervaren vakmensen met kennis en om die reden kun je prima als ondernemer of als werknemer binnen deze sector aan de slag. 

Installatiesector 

Noord-Holland is een provincie met veel inwoners en veel daarvan willen hun woning verduurzamen. Op die manier kunnen ze namelijk geld besparen en zo ben je klaar voor de duurzame toekomst. 

Om die reden is er natuurlijk ook veel werk te vinden in de installatiesector. Denk aan het installeren van zonnepanelen, warmtepompen en nog veel meer verduurzamingsproducten. Als je dus veel geld wilt verdienen is het geen slecht idee om te solliciteren bij een installatiebedrijf of om als freelancer aan de slag te gaan. 

De bouwsector 

Ook in de bouwsector is tegenwoordig genoeg werk te vinden, omdat er zeer veel huizen gebouwd moeten worden. We zitten natuurlijk wel met de stikstofproblematiek, maar de kans is groot dat dit probleem spoedig wordt opgelost.

Als je dus flink wat wilt verdienen en twee rechterhanden hebt, dan is het voor jou ongetwijfeld goed vertoeven in de bouwsector. Wanneer je als zelfstandige in de bouwsector aan de slag gaat, dan kun je ook nog eens je eigen uurloon bepalen. 

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: