Kennisplatform voor noord holland

Industrial Tyres: Een goede band rijdt overal

Geplaatst op 13 december 2021
Industrial Tyres: Een goede band rijdt overal

De industriële banden van Industrial Tyres gaan de hele wereld over: Brazilië, IJsland, Dubai en ook ‘gewoon’ in Amsterdam en de IJmond. Dat vraagt om inlevingsvermogen. De omstandigheden waarin de banden moeten presteren verschillen namelijk nogal: extreme hitte, ijzige kou of juist tropische vochtigheid. “Ter plekke kijken om een goed beeld te krijgen van de lokale situatie is zeker geen straf”, aldus eigenaar Marcel Willems.

Dankzij de revolutionaire Trojan Tires – luchtbanden met een rubberen kern – heeft Marcel Willems de halve wereld al gezien. “Ik was in mijnen middenin de Saoedische woestijn, in havens in IJsland en Brazilië en gewoon hier om de hoek bij bedrijven in de IJmond. Niet alleen om mijn klanten te treffen, maar ook om de omstandigheden te peilen. Met welke band is mijn klant verzekerd van een betrouwbaar en goed product dat perfect aansluit bij de werkzaamheden die zijn voertuig moet verrichten?”

Nog zwaarder

Bij industriële bedrijven en in havens overal ter wereld rijden heftrucks, mobiele kranen, tankwagens, dumptrucks, container handlers en reach stackers. Stuk voor stuk bedoeld voor zeer zwaar en nog veel zwaarder transport. Goede banden zijn voor zulke voertuigen zo ongeveer eis nummer één. “Grootte telt, maar grip, remweg en niet makkelijk lek rijden ook. Trojan Tire speelt daar perfect op in. Dit merk biedt de voordelen van luchtbanden en de betrouwbaarheid van volrubber banden”, legt Willems uit. En ze kunnen tegen een stootje, zijn opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Dat ze in Saoedi-Arabië, Dubai en Qatar bij hem uitkwamen is ergens dus wel logisch.

“Internationaal zakendoen is in veel opzichten hetzelfde als zakendoen met bedrijven uit de buurt: je product moet aan de verwachtingen voldoen. Maar vertrouwen in elkaar en het proces, en een onderlinge klik hebben zijn minstens zo belangrijk.” Dat dat zo was, bleek wel toen de Saoedi-Arabiërs Willems ook vroegen of hij gebruikte vrachtwagens en opleggers kon leveren. “Dankzij mijn contacten in Nederland lukte dat. En ook in de Golfregio breid ik mijn netwerk gestaag uit.”

Assemblage

Industrial Tyres levert de banden niet alleen, maar doet ook de complete assemblage. “Wij zijn een van de weinige bedrijven in Nederland met een grote industriële bandenpers. Het komt soms voor dat de banden uit China of Canada komen en de velgen uit de VS. De assemblage doen we dan in Amsterdam, waarna de complete banden op transport gaan – meestal per boot. Bij grote spoed gaat het vervoer per vliegtuig.” 

Onderhoud

Behalve de speciale banden levert Willems ook onderhoudsproducten voor industriële banden. “Met PSF plus bescherm je je banden tegen lekkage. De vloeistof gaat roestvorming op de velg tegen en houdt de band op spanning, waardoor je efficiënter en zuiniger kunt rijden. Zo bespaar je in onderhouds- en reparatiekosten. Tire Life is een kleverige vloeistof die je via het ventiel in de band pompt zodat velg en band optimaal beschermd zijn tegen slijtage en erosie.” Willems levert die producten met een duidelijke gebruiksaanwijzing, zodat agrarische ondernemingen, loonwerkers, grondverzetbedrijven en bandenspecialisten in heel Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Spanje en Frankrijk er zelf makkelijk mee aan de slag kunnen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: