Kennisplatform voor noord holland

Innova Energie is eerste leverancier met vaste-, variabele- én dynamische prijzen

Geplaatst op 5 juli 2023
Innova Energie is eerste leverancier met vaste-, variabele- én dynamische prijzen

Innova Energie, een energieleverancier met ruim 12 jaar ervaring, kondigt met trots de lancering aan van een gloednieuw keuzepakket voor particulieren. Als eerste leverancier op de Nederlandse energiemarkt biedt Innova Energie consumenten de mogelijkheid om te kiezen tussen energiecontracten met een vaste looptijd van 1 tot 3 jaar, variabele tarieven én een energiecontract met dynamische prijzen. Dit maakt Innova Energie de allereerste energieleverancier die deze flexibiliteit onder één dak aanbiedt aan particuliere klanten.

Traditioneel gezien boden energieleveranciers óf alleen vaste energiecontracten aan, waarbij de prijzen gedurende de gehele looptijd van het contract vastliggen, óf alleen energiecontracten met dynamische prijzen, waarbij de tarieven fluctueren op basis van de marktomstandigheden. Innova Energie zet een belangrijke stap vooruit door beide opties naast elkaar aan te bieden voor consumenten.

Klanten hebben nu de vrijheid om te kiezen voor een vaste looptijd van 1 tot 3 jaar, waardoor ze zekerheid hebben over hun energiekosten gedurende die periode. Of bij dezelfde energieleverancier de afweging kunnen maken om te kiezen voor een contract met dynamische prijzen die reageren op veranderingen in de energiemarkt en kunnen leiden tot lagere kosten op bepaalde momenten.

“Dit is een primeur in de energiebranche.”, zegt Eelco Wessels Boer, CEO van Innova Energie. “We begrijpen dat klanten verschillende behoeften hebben als het gaat om hun energiecontracten. Met de introductie van dit nieuwe contract willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om de beste keuze te maken die aansluit bij hun individuele voorkeuren en omstandigheden.”

Bij een dynamisch energiecontract variëren de stroomprijzen elk uur en de gasprijzen elke dag. Dit zijn inkoopprijzen voor stroom en gas met een vaste opslag. Wat betekent dat klanten direct kunnen profiteren van een prijsdaling, terwijl bij een prijsstijging ook direct de hogere prijzen worden betaald.

Voor de klant betekent dit dat de energierekening bij dynamische prijzen zal variëren afhankelijk van de hoeveelheid energie die wordt verbruikt én de prijs van energie op dat moment. Wanneer de energieprijzen laag zijn, kan er bespaard worden door op dat moment de wasmachine te laten draaien. Als de energieprijs hoog is, kan met beter even wachten. Op sommige momenten kan het zelfs voorkomen dat energieprijzen negatief worden. Bijvoorbeeld wanneer het hard waait of de zon schijnt.

Een ander voordeel van Innova Dynamic Pricing is dat de klant op elk gewenst moment het energiecontract kan omzetten naar een contract met vaste tarieven, zonder enige opzegboete.

In de eerste 6 maanden van 2023 lag de gemiddelde prijs bij dynamische energieprijzen onder de prijzen van andere energiecontracten. Bovendien rekenen aanbieders van energie, waarbij de prijzen langer vaststaan, altijd wat extra om zichzelf te beschermen tegen onverwachte prijsstijgingen. Bij een dynamisch tarief is dat niet nodig.

Innova Energie blijft zich inzetten voor innovatie en klantgerichtheid. Een voorbeeld van deze toewijding is het nieuwe energiecontract met dynamische prijzen toevoegen aan het bestaande aanbod. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de energie-industrie.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: