Kennisplatform voor noord holland

Innovatieve en complete logistieke dienstverlener

Geplaatst op 4 december 2020
Koopman

De gemiddelde automobilist kent waarschijnlijk wel de Koopman-vrachtwagens op de Nederlandse wegen. Dat dit – bijna honderd jaar oude – Groningse familiebedrijf veel meer doet dan het vervoeren van auto’s en vracht is een stuk minder bekend.

Het in 1923 opgerichte Koopman Logistics telt inmiddels ruim 1200 medewerkers en is actief in de Cargo en Automotive logistieke sector. Automotive mag dan de grootste tak van het bedrijf zijn, ook de Cargo-tak is een belangrijke speler in de logistiek: volle ladingen, pallets, pakketten in alle soorten en maten en gevaarlijke goederen (ADR) zijn maar enkele van de producten die via Koopman binnen 24 uur in Nederland en België bezorgd worden. En binnen 48 uur in Luxemburg.

Koopman is een echt familiebedrijf met veel aandacht voor de ideeën en wensen van de vakkrachten. “Wij zijn succesvol omdat onze mensen hun werk met plezier en passie doen. Ons kapitaal zit achter het stuur, op kantoor of in de garage”, aldus directeur Willem Prinsen. Ook het milieu krijgt alle aandacht. De meeste locaties halen energie uit zonnepanelen en de vrachtwagens van Koopman zijn voorzien van de zuinigste en schoonste dieselmotoren. Voor stadsdistributie worden ook elektrische bestelbussen ingezet.

Complete logistieke keten

Sinds de jaren zestig levert Koopman auto’s af bij dealerbedrijven in met name de Benelux en Duitsland. Op de terugweg vanuit Duitsland worden autofabrikanten aangedaan om volgeladen naar Nederland te rijden. In Nederland wordt zo’n zestig procent van alle nieuw verkochte auto’s door Koopman bij dealers afgeleverd.

De Koopman automotive dienstverlening omvat veel meer dan alleen het transport van voertuigen. Koopman beschikt over beveiligde terreinen in Nederland en Duitsland, met in totaal een opslagcapaciteit voor ruim 40.000 voertuigen. Daarnaast vinden op deze locaties werkzaamheden plaats om nieuwe en gebruikte auto’s aflever- en verkoopklaar te maken. Koopman levert deze diensten voor onder andere dealer- en autoverhuurbedrijven, leasemaatschappijen, importeurs en handelaren.

Vooruitstrevend

De komende jaren wil Koopman een nog grotere rol gaan spelen en haar automotive diensten verder uitbouwen, inspelend op de laatste trends en ontwikkelingen. Nu al worden dagelijks honderden auto’s gekeurd, gerepareerd en/of rijklaar gemaakt voor de nieuwe eigenaar op bestuurder. “Wij ontzorgen in elke fase van de levenscyclus van een auto, zodat onze klant zich kan richten op zijn kerntaken”, benadrukt directeur Prinsen.

Driven by Innovation

 “Als familiebedrijf zijn we door de jaren heen altijd ondernemend gebleven. Kansen en mogelijkheden staan centraal en we zoeken continu naar slimmere oplossingen voor de toekomst.” Om die toekomst te beschrijven heeft Prinsen geen glazen bol nodig. Volgens hem gaat onder andere online verkoop erg belangrijk worden. “Je koopt of bestelt je nieuwe of gebruikte auto online en je kunt zelf bepalen hoe je de auto afgeleverd wilt hebben. Je kunt je auto ophalen op één van de Koopman-locaties. Wil je je nieuwe bolide thuis afgeleverd hebben, dan zetten we onze hikers in en rijden we door tot op de oprit.”

Vernieuwen zit in het DNA van Koopman. “Wat Siebe Koopman begon als hoefsmid groeide uit tot een logistieke speler van formaat. Nieuwe ontwikkelingen werden nooit uit de weg gegaan en dat gebeurt ook nu en in de toekomst niet.” Daarbij blijft de Noordelijke nuchterheid overheersen. “Wij blijven luisteren naar onze klanten. Daar leren we van. Die aanpak heeft dit bedrijf groot gemaakt. En de honger naar nieuwe uitdagingen is nog steeds niet gestild”, besluit Willem Prinsen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: