Kennisplatform voor noord holland

Inntel Hotels Amsterdam Landmark opent met lancering website virtuele deuren

Geplaatst op 2 februari 2021

Op 22 april opent Inntel Hotels Amsterdam Landmark officieel haar deuren. De website is nu live en een verblijf is te boeken aan de unieke locatie aan de VOC-kade in Oostenburg.

Inntel Hotels Amsterdam Landmark is het achtste hotel van de hotelgroep en de tweede locatie in het centrum van Amsterdam. Het is de plek om te overnachten, lunchen & dineren in Bar & Brasserie Werkspoor en geheel tot rust te komen in Spa Steam. Ook is er ruimte om events te organiseren of te vergaderen in de 4 break-out rooms. Het industriële verleden en het huidige artistieke karakter van Oostenburg komt tot uiting in het stoere design van het hotel.

Luxe overnachten in het centrum

Het zestien verdiepingen tellende Inntel Hotels Amsterdam Landmark heeft 306 kamers met unieke uitzichten over de Dijksgracht, IJ-haven, de treinsporen en de stad Amsterdam. Alle hotels binnen de hotelgroep hebben een sterke focus op wellness. De luxe kamertypes beschikken over de inmiddels iconische ronde whirlpool en/of een privé sauna. Voor lichamelijke en mentale balans is er een Life Fitness gym en Spa Steam. De wellness club is uitgerust een zwembad, Finse sauna, Turks stoombad, relaxruimte en een buitenterras. De wellness ervaring is uit te breiden met verschillende schoonheidsbehandelingen en massages.

Ontdekken, ontmoeten & opladen

Karin Geurts (directeur Inntel Hotels) vertelt met passie over het 8e hotel: “In onze hotels creëren we altijd een plek waar gasten een balans vinden tussen inspannen en ontspannen. Of je een zakelijke reiziger bent of een stedentrip maakt, je kunt vol energie aan een nieuwe dag beginnen. Om dat te realiseren werken we bijvoorbeeld samen met Douxe Hotel Luxury, waarmee we onze eigen Inntel LXRY beddenlijn hebben ontwikkeld. Ook vinden we het belangrijk dat al onze hotels beschikken over een fitness en wellness club die voor alle gasten gratis te bezoeken is.”

We blikken ook alvast vooruit op een periode in de nabije toekomst waarin reizigers weer meer vrijheid hebben om steden te bezoeken. “Inntel Hotels Amsterdam Landmark is een plek vanwaar je te voet de hoofdstad kunt ontdekken met haar overvloed aan kunst, cultuur, winkelstraten, parken en architectuur. Na het ervaren van de veelzijdigheid van de stad, kun je op het terras van Bar & Brasserie Werkspoor aan de kade genieten van een idyllisch uitzicht over water. Misschien sluit je de dag wel af met een duik in het zwembad of in je privé bubbelbad. De stad ontdekken én van een hotelovernachting een verwenmoment voor jezelf maken. Dit is onze visie bij hoe je Amsterdam wil ervaren” vertelt Karin.

VOC-kade

Inntel Hotels Amsterdam Landmark ligt aan de VOC-kade op het Oostenburgereiland. De straatnaam refereert naar de vroegere eigenaar van het eiland, de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Later, vanaf 1826) was dit de plek waar Werkspoor onder meer stoommachines, stoomketels en machines voor de suikerindustrie vervaardigde. In het design van het hotel zijn vele referenties naar deze bedrijven te vinden. Een echte eyecatcher is het levensgrote gele kraanhuisje in de lobby.

Bar & Brasserie Werkspoor

In Bar & Brasserie Werkspoor is een perfect voorbeeld van waar de omgeving binnen en buiten samenkomen. Het restaurant is voorzien van metershoge ramen en een glazen dak. Het is industrieel, licht en ruimtelijk. De stalen zwarte constructie geeft het restaurant karakter. Op zonnige dagen is het aan water gelegen buitenterras geopend.

Een inspirerende Meetings & Events locatie

Inntel Hotels Amsterdam Landmark is de locatie voor inspirerende (meerdaagse) Meetings & Events tot 200 personen. Industriële constructies en het zicht op de stad Amsterdam vanuit de panoramaramen maken een indrukwekkend decor voor elk congres, cocktailparty of productpresentatie. De ruimte is middels geluidsdichte flexibele wanden te verdelen in 4 break-out zalen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: