Kennisplatform voor noord holland

InVesta: ‘hoe kunnen algen bijdragen aan duurzaam gas?’

Geplaatst op 21 april 2023
InVesta: 'hoe kunnen algen bijdragen aan duurzaam gas'

Er zijn nog steeds bedrijven die afhankelijk blijven van gas maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen? Dat is een vraagstuk waar InVesta zich onder andere mee bezig houdt. Met Rabobank heeft InVesta een overeenkomst getekend om samen de energietransitie te willen versnellen. 

Peter Simões, directeur van InVesta, en Ralph van Soomeren, directeur coöperatieve Rabobank, ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om elkaar te versterken in kennis, netwerk en financiële middelen. Zodat innovaties rondom duurzame waterstof en groen gas zich verder kunnen ontwikkelen. 

Duurzame oplossingen

Bij InVesta werken ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan oplossingen om de energietransitie te versnellen. Zo staat er een installatie waarin partner Sustenso test of we in de toekomst groengas kunnen winnen uit agrarisch afval, door algen en CO2 toe te voegen. 

Peter Simões is blij met Rabobank als nieuwe partner: “Voor ons als expertisecentrum is het van belang dat zoveel mogelijk partijen aanhaken. Ik ben heel blij dat we deze combinatie kunnen maken. Wij krijgen toegang tot startups en scale-ups in het netwerk van Rabobank en andersom. Zo werken we samen aan uitwisseling van kennis op het gebied van innovatie.”

Ralph van Soomeren: “Rabobank wil bijdragen aan het versnellen van de energietransitie. Onze energie stoppen we in al die plannen die we liever vandaag dan morgen met en voor onze klanten realiseren. Dit betekent dat we moeten doorontwikkelen naar een nieuwe economie met nieuwe duurzame verdienmodellen. Daar leveren wij graag onze bijdrage aan. Toekomstbestendig ondernemen doe je immers samen”. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: