Kennisplatform voor noord holland

Investeringsmaatschappij Foreman Capital verwerft meerderheidsbelang in Gereedschapcentrum / Fixami

Geplaatst op 20 juli 2020
Investeringsmaatschappij Foreman Capital verwerft meerderheidsbelang in Gereedschapcentrum / Fixami

Foreman Capital B.V. en HBL Online B.V., het moederbedrijf van e-commerce platforms Gereedschapcentrum.nl en Fixami, maken vandaag met enthousiasme bekend dat Foreman Capital B.V. een meerderheidsbelang in HBL Online B.V. heeft genomen.

De Gereedschapcentrum /Fixami groep is sinds 2009 uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de online gereedschapsbranche. Met ruim 160 medewerkers, e-commerce platforms in Nederland, België, Frankrijk en Spanje en een omzet van €47 miljoen in 2019, is de Gereedschapcentrum /Fixami groep een vooraanstaande speler in deze branche en marktleider in Nederland en België.

De afgelopen anderhalf jaar is er onder leiding van CEO John Wilson hard gewerkt aan het optimaliseren en schaalbaar maken van de organisatie en onlangs is er in Foreman Capital een betrouwbare en betrokken partner gevonden om de Europese groeiambities verder waar te maken.

John Wilson: “Met trots hebben we aan ons fantastische team laten weten dat onze successen van de afgelopen periode bekroond zijn met een mooie vervolgstap: het toetreden van Foreman Capital als meerderheidsaandeelhouder. Samen zullen we ons ambitieuze businessplan verder realiseren en met de juiste focus op ‘People, Systems en Processes’ ons e-commerce platform binnen Europa verder uitrollen. De verwachting voor 2020 is een winstgevende groei naar €70 miljoen omzet. Het doel in de komende drie jaar is om meer dan te verdubbelen.”

Er zal voor de klanten en partners van de Gereedschapcentrum /Fixami groep niets veranderen. John Wilson blijft CEO en zal samen met Bram Bos (CTO/CMO), de directie blijven vormen. Foreman Capital zal de directie met expertise, inzet en enthousiasme ondersteunen om de beoogde doelen te bereiken. In de business verandert er aldus (vrijwel) niets. HBL zal ook gewoon onder de namen Gereedschapcentrum (in Nederland) en Fixami (rest van Europa) gereedschap en aanverwante producten blijven verkopen. De ambitie is om met bestaande klanten en partners verder te blijven groeien en van HBL een toonaangevende Europese speler in de gereedschapsbranche te maken.

Over Foreman Capital: Foreman Capital is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, gevestigd in Amsterdam. Foreman investeert in groeiende, winstgevende MKB-bedrijven, actief in handel, productie en/of dienstverlening, om deze succesvol verder te professionaliseren en uit te bouwen. Het doel is om mooie bedrijven nog mooier te maken. Foreman treedt op als “meedenkend voorman” en ondersteunt ondernemers en managementteams met expertise, inzet en enthousiasme bij de realisering van hun groeiambities en heeft vertrouwen en integriteit hoog in het vaandel. www.foremancapital.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: