Kennisplatform voor noord holland

Jacob Amsterdam: Prachtige herenkleding & ultieme gastvrijheid

Geplaatst op 26 december 2023
Jacob Amsterdam: Prachtige herenkleding & ultieme gastvrijheid

In de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam-Zuid vind je op de hoek Jacob Amsterdam, een boutique voor herenkleding. Hét adres voor cashmere pakken, jasjes, handgemaakte shirts, jeans, schoenen en een heleboel andere mooie dingen voor de man. Wij spraken met eigenaar Bart Sorée.

Wanneer ben je met de boutique begonnen?

“Het begon allemaal in 2010 toen ik toevallig op deze locatie stuitte. Ik was al een tijd op zoek naar een goede locatie waar ik een mooie herenkledingzaak kon beginnen. Na een gesprek met de eigenaar was er direct vertrouwen en heb ik op een rustige manier de zaak laten opbloeien.”

Hoe heb je dat precies gedaan?

“Voornamelijk op gevoel, passie en intuïtie. Ik hou van krachtige elegantie in kleding. Eigenlijk alleen wat ik zelf mooi vind, komt in de collectie.”

Hoe zou je de stijl van de collectie omschrijven?

“De stijl van mijn boutique zou ik klassiek maar zeker niet oubollig willen noemen. Ik specialiseer me in handgemaakte pakken en shirts van Loro Piana en Scabal, maar verkoop ook pullovers, vesten, jasjes, schoenen en dassen. De kleding koop ik in over de hele wereld, waardoor ik unieke en kwalitatieve kleding kan aanbieden aan mijn cliënten. Ik vind het daarom moeilijk om de stijl van de collectie te omschrijven. Je zou het eigenlijk mijn cliënten moeten vragen…”

Vanuit die gemoedelijke sfeer heb je zeker een mooie vaste klantenkring opgebouwd?

“In mijn boutique heerst een gemoedelijke sfeer. Het is meer dan een plek om kleding te kopen. Het draait niet altijd om verkoop; vaak praat ik met mijn cliënten, onder het genot van koffie of wijn, even bij. Dat is voor mij net zo belangrijk als het aanbieden van een prachtige collectie.”

Wat vind je nou zo mooi aan jouw vak?

“Het mooiste vind ik eigenlijk de mensen die hier binnenkomen. Kleding is zo persoonlijk en ik vind het mooi om binnen dat persoonlijke mijn clientèle naar mijn visie te kleden. Dat zij mij dat vertrouwen geven.”

En wat zijn de kippenvelmomenten?

“Ik kan kippenvel krijgen van alle mooie producten die hier de winkel binnenkomen. Het is heel mooi om die emotie ook terug te zien bij mijn klanten. Je ziet ze opfleuren als ze iets moois aan doen. Mensen beginnen te glimlachen of zien er ineens krachtiger uit. Het zijn kleine dingetjes waaraan ik kan merken dat mensen gelukkig van het product worden. Dat zijn de magische momenten.”

Jacob Amsterdam vind je in Jacob Obrechtstraat 19 in Amsterdam. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open. Meer informatie vind je op www.jacob-amsterdam.nl of bel 06-54320115.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: