Kennisplatform voor noord holland

Jaeger advocaten-belastingkundigen: “Er zit frustratie bij ondernemers dat processen bij de Belastingdienst jarenlang kunnen duren.”

Geplaatst op 18 september 2022
“Er zit frustratie bij ondernemers dat processen bij de Belastingdienst jarenlang kunnen duren.”

Niels Kolste en Carlijn van Dijk, allebei partner bij Jaeger advocaten-belastingkundigen, leggen in het kort uit wanneer ondernemers hen kunnen bellen.

Niels: “Wij behandelen elk probleem of (potentieel) geschil dat een ondernemer heeft met de Belastingdienst of de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD. Deze problemen zijn vaak specifiek en niet de expertise van de eigen belastingadviseur. Bel ons bij fiscale problemen met de Belastingdienst of FIOD. Jaarlijks doet Jaeger advocaten-belastingkundigen zo’n 150 nieuwe zaken die vaak jarenlang lopen. Ons kantoor telt 10 advocaten.”

Carlijn: “Als de FIOD – in de regel onaangekondigd – op de stoep staat, is er iets aan de hand wat al langer speelt, misschien over het hoofd is gezien of uit een ‘overgenomen’ verleden boven water komt. De FIOD is dan al langere tijd bezig geweest met een opsporingsonderzoek. Als de FIOD bij jou binnenvalt, is deskundige bijstand essentieel. Neem dan direct contact met ons op.”

Geef eens voorbeelden?

Niels: “Binnen ondernemingen gaan dingen vaak decennia op eenzelfde manier terwijl niemand zich afvraagt of het wel de juiste manier is. Het fiscale gebeuren loopt niet altijd lekker. Een ondernemer komt er uiteindelijk achter dat in zijn of haar onderneming in het verleden iets verkeerd is gegaan dat moet worden rechtgezet. Of een boekenonderzoek is aan de gang. Daar komt altijd wel iets uit. Het is prettig om dan met specialisten als de advocaten van Jaeger te praten die veel ervaring hebben in het verlenen van bijstand tijdens een boekencontrole. Het is verstandig om ons in een vroeg stadium in te schakelen.”

Carlijn: “Ik zie ook veel problemen in de omzetbelasting. Met omzetbelasting kan bewust zijn gesjoemeld, iemand vraagt bijvoorbeeld opzettelijk meer omzetbelasting terug dan waarop hij of zij recht heeft. Maar ondernemers kunnen bijvoorbeeld ook ongewild betrokken raken bij btw-(carrousel)fraude in het geval van leveringen aan afnemers binnen Europa. Wij hebben veel ervaring in het voeren van dergelijke procedures tegen de Belastingdienst of – als het strafrechtelijk wordt afgedaan – het Openbaar Ministerie.

Is de praktijk van Jaeger hetzelfde als die van accountants of belastingadviseurs?

Niels: “Compleet anders, we zijn geen concurrenten, maar werken vaak samen met adviseurs. De dagelijkse financiële gang van zaken en de vooruitkijkende blik met betrekking tot advisering en aangifte door de belastingadviseur is heel ander werk dan behandeling van geschillen met de Belastingdienst of het Openbaar Ministerie zoals Jaeger doet. Jaeger procedeert en kent de spelregels op dit gebied door en door. We zorgen dat de cliënt er bij de Belastingdienst of rechter zo goed als mogelijk afkomt.”

Carlijn: “Wij doen geen aangiftes en geven geen belastingadvies. Wij zijn specialist in fiscale procedures en (fiscale) fraudezaken. Als het zinvol is om te gaan procederen, dan doen wij dat. Ook als het beter is om een conflict te voorkomen en te komen tot een minnelijk regeling, dan kunnen wij daarbij helpen. De belangen van de ondernemer staan bij ons altijd centraal.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: