Kennisplatform voor noord holland

Jan Snel start met bouw 147 appartementen ‘Wonen bij LILY’ in Lelystad

Geplaatst op 31 augustus 2021
Jan Snel start met bouw 147 appartementen ‘Wonen bij LILY’ in Lelystad

Modulair bouwer Jan Snel is gestart met de bouw van 147 modulaire appartementen in opdracht van woningcorporatie Centrada. Het project, genaamd ‘Wonen bij LILY’, biedt onderdak aan mensen die met spoed op zoek zijn naar een passende woonruimte in Lelystad. Naar verwachting ontvangen nieuwe huurders eind dit jaar nog de sleutel van hun woning.

De twee compacte woontorens met 147 appartementen komen naast het terrein van ‘Wonen bij LARS’ te staan, een eerder project van Jan Snel en Centrada. Daarom is er in het gebouwontwerp rekening gehouden met de uitstraling van het nieuwe en bestaande appartementencomplex. ‘LARS’ en ‘LILY’ bestaan beide uit duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout, en rustige kleurenschema’s. Toch bestaat LILY straks ook uit andere materialen om een aangenaam contrast te creëren, bijvoorbeeld met behulp van metalen elementen. 

In ‘Wonen bij LILY’ komen verschillende soorten woningen in afwisselende formaten. Het gaat om compleet gestoffeerde een-, twee- en driekamerappartementen van 22 tot 50 m². Allemaal voorzien van hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding. Daarnaast komt er een centraal paviljoen voor de bewoners met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Er worden 100 woningen beschikbaar gesteld voor spoedzoekers en de overige woningen zijn bestemd voor andere doelgroepen, zoals statushouders en zorgmedewerkers.

Tweede ronde

Eerder dit jaar leverde modulair bouwer Jan Snel in opdracht van woningcorporatie Centrada 152 appartementen ‘Wonen bij LARS’ in Campus Zuid op. Nu wordt een tweede project gereedgemaakt om te voorzien in de krappe woningmarkt van Lelystad. “We hebben al 152 woningen opgeleverd en zijn daarom heel blij dat we voor het eind van het jaar nogmaals 147 woningen kunnen laten bouwen”, vertelt Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada. “We zien dat de woningnood hoog is. ‘Wonen bij LILY’ biedt net als ‘Wonen bij LARS’ compleet afgewerkte woningen waar mensen direct kunnen gaan wonen.”

Oog op de toekomst

De flexibele woningen in Campus Zuid hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Jan Snel ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en elders met minimale aanpassingen worden ingezet. Een interessante optie wanneer locaties van tijdelijke aard zijn, maar wel de kwaliteit van nieuwbouw geleverd wordt.

Bas de Haan, Directeur Woningbouw bij Jan Snel, is dan ook erg trots op het project: “Met ‘Wonen bij LILY’ breiden we een succesvol project in Lelystad verder uit met Centrada. Het is het resultaat van een erg prettige en vlotte samenwerking. Tegelijkertijd kunnen we de belangrijkste lessen van het vorige project direct in de praktijk toepassen.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: