Kennisplatform voor noord holland

Jane’s Addiction op maandag 1 juli naar Paradiso in Nederland

Geplaatst op 9 februari 2024
Jane’s Addiction op maandag 1 juli naar Paradiso in Nederland

De Amerikaanse alternatieve rockband Jane’s Addiction geeft op maandag 1 juli 2024 een concert in de Grote Zaal van Paradiso in Amsterdam. Het is de eerste clubshow van het invloedrijke viertal uit Los Angeles op Nederlandse bodem in meer dan twintig jaar tijd; de band gaf in 2003 voor het laatst een concert in Paradiso. De ticketverkoop start aanstaande vrijdag 9 februari om 10:00 uur via de website van Paradiso.

Jane’s Addiction werd opgericht in 1985 door zanger Perry Farrell, gitarist Dave Navarro, drummer Stephen Perkins en bassist Eric Avery. De band kwam destijds voort uit de underground muziekscene van Los Angeles en mixt invloeden van punkrock, metal, psychedelische rock en funk. Het viertal bracht in 1987 het livealbum ‘Jane’s Addiction’ uit, opgevolgd door vier studioalbums.

Jane’s Addiction wordt gezien als een van de belangrijkste aanjagers van de wereldwijde doorbraak van alternatieve rock bij het grote publiek, aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. Zo zei wijlen Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins: “I think it’s fair to say that any band under the alternative rock banner or whatever owes a lot to Jane’s Addiction. They unlocked the door that Nirvana and Pearl Jam and everyone else kicked down”.

De vierkoppige formatie is tussen toen en nu een aantal keer uit elkaar gegaan en weer bij elkaar gekomen, met wisselende bezetting. De initiële afscheidstournee van de groep in 1991 genaamd Lollapalooza is door de jaren heen uitgegroeid tot een groot, jaarlijks terugkerend alternatief rockfestival in de Verenigde Staten.

Met de terugkeer van oprichter Eric Avery op bas in 2022 is Jane’s Addiction weer terug in hun oorspronkelijke bezetting. Naast het concert in Paradiso is er ook een optreden op Pinkpop bevestigd.

Jane’s Addiction

Maandag 1 juli 2024
Paradiso Amsterdam (Grote Zaal)
Deuren open: 19:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

Tickets zijn verkrijgbaar voor €61,00 (incl. servicekosten, exclusief Paradiso lidmaatschap). De kaartverkoop start vrijdag 9 februari 2024 om 10:00 uur.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: