Kennisplatform voor noord holland

JINC Baas van Morgen draait dit jaar om kansengelijkheid

Geplaatst op 7 juni 2021
JINC Baas van Morgen draait dit jaar om kansengelijkheid

JINC Baas van Morgen draait dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Het merendeel van de 450 CEO’s, directeuren en politici die op 10 juni hun stoel afstaan aan ruim 550 kinderen van de basisschool en het vmbo, gaan samen met hun ‘vervanger’ met dit thema aan de slag.

Non-profitorganisatie JINC verbindt het thema aan haar bekendste project omdat ze samen met jongeren én het bedrijfsleven (verder) na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. “Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt”, zegt directeur Daniël Roos. “Iedereen is het daar over eens, maar de praktijk is weerbarstig.”

Daarom gaan de ruim 550 jonge bazen aan de slag met diverse concrete onderwerpen. Zoals: hoe stop je discriminatie in het wervingsproces of hoe zorgt een werkgever ervoor dat iedereen op de werkvloer zichzelf kan zijn? JINC doet uiteraard zelf ook mee; onze Baas van Morgen gaat uitzoeken hoe we meer mannen kunnen aantrekken, want veruit het grootste deel van onze medewekers is vrouw.

De ontmoeting

Vanwege corona ziet JINC Baas van Morgen er iets anders uit dan normaal: door de onzekerheid over het heropenenen van scholen en over de toegankelijkheid van bedrijven hebben we een digitale én ‘gewone’ variant van het project opgesteld. Op dit moment ziet het er naar uit dat alle 20 kinderen uit de regio Kennemerland op donderdag 10 juni fysiek naar de 15 bedrijven toe kunnen voor een échte ontmoeting tussen de Baas van Vandaag en de Baas van Morgen. Echter kunnen bedrijven en scholen op het laatste moment moeten beslissen dat de ontmoeting toch digitaal gaat plaatsvinden. We hebben daarom ook alles op alles gezet om een online programma op te stellen dat even impactvol is als het origineel.

Want daar gaat het uiteindelijk om: we willen alle deelnemers een ervaring bezorgen die leuk én nuttig is. Door een dag een organisatie te leiden, ontdekken de Bazen van Morgen hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Bovendien krijgen ze een boost aan zelfvertrouwen en doen ze contacten op waar ze later op terug mogen vallen. De Bazen van Vandaag, zo horen we vaak terug, steken op hun beurt weer iets op van de frisse blik en onbevangenheid van de kinderen.

Deelnemers

Ook dit jaar doen er weer toonaangevende bedrijven en instellingen uit de regio Kennemerland me aan JINC Baas van Morgen. Het gaat onder andere om Jeroen Marsman (SBB Bouwen en Ontwikkelen), Tamara Pieterse (Zorgbalans), Anke Huntjes (Pré Wonen), Diederik Hein (Intos), Marjolein Steffens (Gemeente Haarlemmermeer), Jochem Ybema (BSH huishoudapparaten), Rudolf Winkenius (RSM), Irma Krieg (Sint Jacob), Anna Paternotte (SWDV Advocaten), Jan Lenstra (Veolia), Ilse van der Meer (Gemeente Haarlem), Frieda Ulsamer de Waard (2Basics). De volledige lijst is hier te zien.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: