Kennisplatform voor noord holland

Just Zandhuis nieuwe directeur Omgevingsdienst IJmond

Geplaatst op 12 april 2023
Just Zandhuis nieuwe directeur Omgevingsdienst IJmond

Met ingang van 2 juni 2023 is Just Zandhuis de nieuwe directeur van Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond). Hij volgt hiermee Bert Pannekeet op die dan met pensioen gaat. Bert was sinds juni 2001 directeur bij ODIJmond.

Het Algemeen Bestuur heeft Just Zandhuis benoemd tot secretaris-directeur van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van Omgevingsdienst IJmond. De selectiecommissie heeft Just in gesprekken leren kennen als een zeer open en prettige gesprekspartner die met een coachend leiderschapsprofiel zich makkelijk beweegt in het politieke-bestuurlijke speelveld. Brigitte van den Berg, bestuursvoorzitter voegt daaraan toe: “Namens alle aangesloten deelnemers wil ik Just van harte welkom heten. Er is veel te doen in ons mooie, gevarieerde en dynamisch werkgebied, waarin de omgevingsdiensten in Noord-Holland goed met elkaar optrekken. We kijken uit naar de samenwerking en wensen hem alle succes in zijn functie”.

Kennismaking met Omgevingsdienst IJmond

Bij zijn benoeming benadrukt Just Zandhuis dat de noodzaak om bewust met onze leefomgeving om te gaan steeds zichtbaarder is. Verduurzamen, circulair denken en verantwoord energiegebruik zijn daarin belangrijke thema’s. Hij benadrukt: “Ook in het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond ligt hiervoor een grote opgave. Ik heb de omgevingsdienst leren kennen als een moderne organisatie met een goede basis, met professionele en betrokken collega’s. Het werkveld is breed en volop in ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om te beginnen en samen met de collega’s en stakeholders de volgende stap te zetten in de doorontwikkeling van de kennis- en uitvoeringsorganisatie. En daarmee met het versterken van onze rol als samenwerkingspartner voor gemeenten en provincie in de belangrijke maatschappelijke opgaven die er liggen”.

Wie is Just Zandhuis

Just Zandhuis is 37 jaar, getrouwd, heeft twee zoons en een dochter en is woonachtig in de regio. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond. Voor deze functie heeft Just in de zakelijke dienstverlening gewerkt als organisatieadviseur en manager. Recent werkte hij als directeur bij een kennis- en uitvoeringsorganisatie in het beheer van de openbare buitenruimte en het inzamelen en hergebruiken van grondstoffen. In het kader van “practice what you preach” vindt Just het belangrijk om duurzaam te leven, vandaar dat hij nu onder andere in een verbouwing zit om zijn huis verder te verduurzamen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: