Kennisplatform voor noord holland

K_Dekker bouw & infra: Een veelzijdige aannemer met een voorkeur voor uitdagingen

Geplaatst op 18 augustus 2020

Een team van 180 man, alle kennis in eigen huis, multidisciplinair en veelzijdig, dat is familiebedrijf K_Dekker. Vanuit drie vestigingen – Warmenhuizen, Krabbendam en Amsterdam – werken dagelijks gepassioneerde werknemers aan grote en kleinere projecten voor opdrachtgevers in de bouw en industrie, maar ook voor overheden en particulieren. Van utiliteitsbouw tot grond-, weg- en waterbouw: de veelzijdigheid van het aannemersbedrijf komt overal bovendrijven.

Bedrijfsleider Jeroen van Velzen en commercieel technisch manager Rick Zutt werken beiden al jaren bij K_Dekker en ademen dezelfde gedrevenheid als hun collega’s. Vol vuur vertellen ze over unieke projecten zoals het vervangen van drie monumentale bruggen in de Vijzelstraat in Amsterdam en de verbouw van het Vossius College in Amsterdam-Zuid.

“We hebben veel ervaring in binnenstedelijk bouwen. Van probleemstelling tot oplevering: wij hebben alle disciplines in huis om projecten van A tot Z zelf uit te voeren. Wij onderscheiden ons door multidisciplinair te zijn: we doen alles in eigen beheer en hoeven vrijwel geen onderaannemers in te schakelen. Onze timmerlieden kunnen bijvoorbeeld ook funderingen voor betonbouw zetten en kozijnen stellen. Onze ploeg kent elkaar van haver tot gort, onze mensen hebben aan een half woord genoeg en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Bij ons is de basis de klantvraag: wat zijn nu precies de wensen van de klant? Wij zoeken bij elk nieuw project de mensen uit die het beste in staat zijn om dit project te runnen, die affiniteit hebben met de klant en de aard van het project. Zo stellen we een team samen waarvan we weten dat die een goede invulling geeft aan de klantvraag.”

‘Wij houden wel van een uitdaging’

De juiste mensen op de juiste plek zorgt voor een kortere doorlooptijd én voor een doorgaand proces. Dat is niet alleen het geval in de Vijzelstraat in Amsterdam, waar het verkeer gewoon door moet kunnen blijven rijden terwijl K_Dekker drie bruggen vervangt, maar ook in bijvoorbeeld fabrieken. “Wij hebben ook opdrachtgevers in de industrie en de voedselketen. Als wij voor een klant als Campina in één van hun fabrieken aan het werk zijn, moeten hun medewerkers gewoon hun werk kunnen doen. Die logistieke uitdaging, daar hebben wij plezier in. En dat merkt de klant: wij denken aan de voorkant mee en zorgen voor een soepel verloop.”

Werken tijdens de Coronacrisis

Ook tijdens de Coronacrisis gaat veel werk gewoon door. Van Velzen en Zutt vertellen dat K_Dekker zich houdt aan de richtlijnen zoals Bouwend Nederland ze heeft opgesteld. “Bovendien hebben we zelf aanvullende protocollen geschreven. Bij het werk in de buitenlucht ondervinden we weinig hinder van de Coronamaatregelen. Voor binnenwerk geldt dat we gewend zijn aan hoge veiligheids- en hygiëne-eisen, dankzij opdrachtgevers zoals onderwijsinstellingen, overheden maar ook de (voedings)industrie. Wij zijn trede 3 gecertificeerd op de Veiligheidsladder: veilig handelen wordt bij ons actief beloond.”

‘De toekomst? Nog veelzijdiger!’

Van Velzen en Zutt zien de toekomst van K_Dekker zonnig in. “Onze ambitie is om ons nóg beter te onderscheiden in de multidisciplinaire markt en complexe omgevingen. Ook voor bouwkundig tekenwerk, engineering en civiel werk hebben wij ervaren mensen in huis en wij houden van veelzijdige klussen die we van begin tot eind kunnen uitvoeren. Het volledig ontzorgen van de klant

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: