Kennisplatform voor noord holland

Kaasstad Kapitaal: nieuw initiatief voor investeerders en ondernemers

Geplaatst op 15 maart 2019
Kaasstad Kapitaal: nieuw initiatief voor investeerders en ondernemers

In de Telefooncentrale in Alkmaar gaat op 29 maart een nieuw initiatief van start: Kaasstad Kapitaal. Ondernemers presenteren die dag voor het eerst hun ambitieuze plannen aan een groep investeerders uit de regio.

Vanaf 29 maart is er vanuit Kaasstad Kapitaal elke zes weken een bijeenkomst waarbij ondernemers in vijftien minuten hun ambitieuze plannen presenteren aan een groep van ongeveer veertig investeerders uit de regio.

Het aanbod is elke keer anders. De presentaties kunnen onder andere zijn voor vastgoedprojecten, energieprojecten of digitale platformen, maar ook voor groeiplannen of bedrijfsovernames. De rode draad is dat elke presentatie in de basis kansrijk is – en daarmee interessant voor investeerders. Investeerders besluiten vervolgens zelf of ze in de plannen van de ondernemers willen investeren.

Nieuwe groep investeerders

Voor Kaasstad Kapitaal zijn er inmiddels zo’n veertig vermogende ondernemers en oud-ondernemers als investeerders. Buiten hun kapitaal zetten zij hun ervaring en ondernemerskwaliteiten in, net als hun enorme netwerk. Zij brengen dus ‘slim geld’ in voor ondernemers waar zij in geloven.

De ondernemers die hun plannen komen presenteren, worden goed voorbereid op hun presentaties. Zij krijgen vooral feedback op hun plannen; beoordeeld ‘door de ogen’ van investeerders. Daarnaast worden de ondernemers geholpen met het opstellen en oefenen van hun presentatie. Zo nodig krijgen de ondernemers begeleiding van een pitchtrainer, zodat zij hun plan zo duidelijk en sterk mogelijk over kunnen brengen.

De rol van CvFO

Vanuit het Centrum voor Financierings Oplossingen (CvFO) zijn financieringsspecialisten Peter Vonk en Roelf de Vries actief betrokken bij de opzet en organisatie van Kaasstad Kapitaal. “Wij merken namelijk al jaren dat er veel toegevoegde waarde zit in kapitaal dat beschikbaar gesteld wordt door ervaren (oud)ondernemers. Kaasstad Kapitaal biedt daarom voor zowel investeerders als ambitieuze ondernemers mooie kansen.”

Heeft u als ondernemer of als investeerder interesse in dit initiatief? Neem rechtstreeks contact op met Peter Vonk op 06 – 51 51 35 83.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: