Kennisplatform voor noord holland

Kaptein Tweewielers opent nieuwe zaak in Amsterdam

Geplaatst op 8 juni 2023
Kaptein Tweewielers opent nieuwe zaak in Amsterdam

Kaptein Tweewielers is een begrip onder sportieve fietsers. Vooral het grote assortiment in de winkel én de eigen Cycling Club zijn mateloos populair. Een paar keer per week vertrekt een enorme groep rijders vanaf de nieuwe winkel op de Marathonweg voor een fietsrondje. De club bestaat uit 250 leden en er is zelfs een wachtlijst! Het is de enige fietsclub in Nederland die is verbonden aan een fietswinkel.

Vanwege de grote belangstelling van fietsers uit het hele land en het enorme aanbod fietsen, verruilde Kaptein Tweewielers het oude onderkomen aan de Overtoom voor een nieuwe, dubbelpandige winkel met grote werkplaats aan de Marathonweg in Amsterdam-Zuid. Op 9 juni a.s. verrichten oud-wielrenners Laurens ten Dam en Thomas Dekker, samen met eigenaar Jeffrey Goudswaard, de officiële opening. Achterin is een gezellige bar, waar een metershoog kunstwerk hangt van idool Gerrie Knetemann, gemaakt door kunstenaarscollectief Kamp Seedorf. Jeffrey Goudswaard: “Hij waakt over ons.”

Walhalla voor sportieve rijders

Kaptein Tweewielers is een walhalla voor sportieve rijders. In de winkel worden racefietsen, gravelfietsen, mountainbikes en sportieve e-bikes verkocht. En helmen, schoenen, bidons, navigatiesystemen, kortom het hele pakket. Vooral het Amerikaanse merk Specialized, waaraan kind aan huis Thomas Dekker als ambassadeur is verbonden, is geliefd onder amateurfietsers.

Samen buiten fietsen met de Kaptein Cycling Club 

Tweederde van de recreatieve fietsers maakt tenminste één of meerdere tochten per week, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Ook Jeffrey Goudswaard (44), eigenaar van Kaptein Tweewielers, is al sinds zijn 15e met het fietsvirus besmet en fietst 2 à 3 keer per week op zijn racefiets, mountain bike of gravelbike. Dat fietsen populair is merken ze ook bij de Kaptein Cycling Club, de enige wielerclub in Nederland die verbonden is aan een fietswinkel en die speciaal in het leven is geroepen voor mensen die het leuk vinden om in groepsverband met elkaar te fietsen. Voorzitter Daan Kahmann: “Het is niet op wedstrijden gericht, maar op naar buiten gaan en elkaar ontmoeten. De leden zijn heel fanatiek in een appgroep. We hebben 250 actieve leden en er bestaat een wachtlijst.”

Opening nieuwe winkel op 9 juni om 18.00 uur 

Op 9 juni a.s. wordt de nieuwe vestiging van Kaptein Tweewielers aan de Marathonweg 14, in Amsterdam officieel geopend door oud-wielrenners Laurens ten Dam en Thomas Dekker. Podcastmaker Stefan Bolt is er ook bij. De Live Slow Ride Fast Podcast, gepresenteerd door Bolt, wordt regelmatig bij Kaptein Tweewielers opgenomen en is enorm populair onder wielrenners. 

Foto: Christoff van Heerden

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: