Kennisplatform voor noord holland

Klassieke yoga teacher training zoals de grote yogi’s van weleer

Geplaatst op 1 mei 2023
Klassieke yoga teacher training zoals de grote yogi's van weleer

Vanaf september start Inge Saraswati de eenjarige opleiding Raja/hatha yoga teacher training in het Centrum voor universele wijsheid en levensgeluk in Aalsmeer.

Inge heeft de kans gehad om al op jonge leeftijd haar Guru te ontmoeten en is geïnitieerd in de Bhagavadpada traditie, de traditie van de grootmeester Sankaracharya die zetelhouder was van de Advaita Vedanta. Die ontmoeting was niet zomaar die stond in haar levensscript. Via een begaafd helderziende kwam zij bij deze grote yogi uit India terecht, hij woonde hier in Nederland. Inge zat boordevol met levensvragen en de helderziende kon haar vragen niet beantwoorden. Zij gaf als antwoord aan Inge dat ze een wijze man kende die al haar vragen kon beantwoorden en zo kwam Inge Saraswati in contact met haar Guru Swami Sadananda Saraswati.

En zo komt zij ook aan haar naam Saraswati, die zij ontleent aan de Indiase traditie. Inge Saraswati is een deskundige in de filosofie van yoga en geeft al jarenlang onderricht. Vandaar dat de opleiding niet alleen Hatha bevat maar ook de vorm van Raja yoga, het achtvoudige pad van Patanjali en de Vedanta. Naast het onderricht in de lijn van haar Guru heeft zij ook een meer westerse opleiding gedaan bij de Stichting Yoga en Vedanta met daarnaast een opleiding in de Ayurvedische geneeskunst.

De yoga die jij gaat overdragen is zowel voor lichaam als geest een groot geschenk, van onschatbare waarde voor jou en je leerlingen.

Wij bieden de mogelijkheid aan om te overnachten in de mooie tempel die het centrum rijk is tegen een gereduceerd tarief. 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: