Kennisplatform voor noord holland

Koffers vol shirts wachten al 365 dagen op een reis naar Malawi

Geplaatst op 12 april 2021
Koffers vol shirts wachten al 365 dagen op een reis naar Malawi

Een jaar geleden was Monique van IAMMOZI er helemaal klaar voor. De koffers stonden klaar voor haar reis naar Malawi. Deze koffers waren niet gevuld met vakantiespullen, ze waren tot de nok toe gevuld met shirts voor weeskinderen in Malawi, van Monique haar eigen merk IAMMOZI. Maar de koffers staan nog steeds te wachten. En Monique ook.

Corona-uitstel, geen afstel

Hoewel de frustratie groot is dat Monique nu niet naar Malawi kan om de weeskinderen daar te verblijden met nieuwe shirts blijft ze positief gestemd. “Ik moet een hoop geduld hebben, maar voor mij is dat lang niet zo erg als voor de kinderen daar. Door hen te verblijden met een nieuw shirt geef je hen het gevoel dat ze ertoe doen. Dat iemand aan de andere kant van de wereld om ze geeft. Het shirt is een fijn cadeau, maar de gedachte erachter is eigenlijk nog veel belangrijker voor ze. Zodra het weer verantwoord kan is één ding zeker: Ik stap op het eerste vliegtuig naar Malawi.”

Wat is IAMMOZI?

De IAMMOZI shirts zijn te koop voor mannen, vrouwen en kids. Alle producten zijn stuk voor stuk 100% fairtrade, duurzaam en hebben een hoge kwaliteit. Er wordt alleen gewerkt met fairtrade leveranciers. Als je een shirt koopt in de webshop dan doneert Monique een shirt aan een weeskind in Malawi. Dus niet alleen het kind in Malawi profiteert van een aankoop, het gaat veel verder dan dat, vertelt Monique. “De leveranciers zijn ook dankbaar voor iedere order waarmee zij meer medewerkers blij kunnen maken met een eerlijke beloning en veilige werkomstandigheden. Het is dus een perfecte cirkel.”

Een duidelijke missie

Monique heeft één missie met haar merk: Ieder jaar minimaal vijfhonderd IAMMOZI shirts aan kinderen in Malawi geven. “Elk jaar willen we hier met een koffer vol met shirts naartoe reizen. Eigenlijk zijn ze gevuld met liefde en hoop. Omdat we dat terugzien op het moment dat de kinderen hun shirt uitpakken. De blijdschap in hun ogen wanneer ze zich realiseren dat een vreemde uit een ver land om ze geeft. Ze voelen zich gezien en gewaardeerd. Die ervaring is onbetaalbaar. Je geeft, maar je ontvangt er nog veel meer voor terug.”

Helpen om het doel te halen

Iedereen kan Monique helpen om haar doel te behalen.We hebben het heel makkelijk gemaakt. We bieden je het perfecte shirt met een eerlijk verhaal. Ze gaan lang mee en geven je een heel goed gevoel, iedere keer als je het draagt. Dus koop een shirt in de webshop, kom nog eens terug en vertel over IAMMOZI aan vrienden en familie. Dan regelen wij de rest en zorgen we samen voor die volle koffers én hoop voor kids in Malawi!”

Website: https://iammozi.com/nl/

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: