Kennisplatform voor noord holland

KSL Capital Partners verwerft meerderheidsbelang in Nederlands familiebedrijf Eden Hotels

Geplaatst op 20 december 2021
Eden Hotel Amsterdam

Familie Dijkstra behoudt minderheidsbelang, Léon Dijkstra blijft algemeen directeur

Eden Hotels (“Eden”), de Nederlandse hotelgroep die eigendom is van de familie Dijkstra, heeft vandaag aangekondigd dat een dochteronderneming van KSL Capital Partners (“KSL”) een meerderheidsbelang in Eden heeft verworven. De familie Dijkstra behoudt een aanzienlijk belang in de groep en Léon Dijkstra blijft algemeen directeur. De gezamenlijke ambitie is om Eden Hotels verder uit te bouwen tot een Europees hotelbedrijf. Verdere details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Eden Hotels bestaat uit 14 hotels in Nederlandse stadscentra met bijna 2.000 hotelkamers, waarvan het merendeel zich in Amsterdam bevindt. Het bedrijf bestaat volgend jaar 75 jaar en omvat onder meer het bijna 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 500 mensen in dienst in de hotels en het centrale kantoor.

Het toetreden van KSL als partner geeft Eden toegang tot de internationale kennis en ervaring van KSL binnen de internationale gastvrijheidsindustrie. Die omvat meer dan 30 jaar ervaring in vele verschillende reis- en vrijetijdsbedrijven. Tevens geeft het toegang tot de financiële middelen van KSL om zowel in de bestaande portefeuille verder te investeren, als ook om het Eden-platform uit te bouwen tot een Europese speler door de acquisities van hotels in stadscentra in andere Nederlandse en Europese bestemmingen.

Babylon Hotel Den Haag

Léon Dijkstra, aandeelhouder en CEO: “We zijn erg enthousiast om samen te werken met KSL. Dit is een geweldig nieuw hoofdstuk voor Eden Hotels. We kijken ernaar uit om ons bedrijf verder te laten groeien binnen Europa. We zijn er sterk van overtuigd dat ons bedrijf, Eden Hotels, zal profiteren van de internationale expertise en ervaring van het KSL-team, terwijl we tegelijkertijd onze kernwaarden en DNA behouden”.

Martin Edsinger, Principal bij KSL Capital Partners, vult aan: “Ons team is erg verheugd om samen te gaan werken met het Eden Hotels team. We zijn er bijzonder trots op nu partner te zijn van dit toonaangevende familiebedrijf. Eden heeft een prachtige groep hotels in Nederlandse stadscentra. We zien een geweldige mogelijkheid om de ‘Love City Life’ strategie van Eden verder te ontwikkelen en uit te breiden, zowel in Nederland als in Europa.”

Eden Hotels werd geadviseerd door CMS, Ajes Advisory, Bakertilly en BDO.

KSL Capital Partners werd geadviseerd door DeBrauw en Latham & Watkins en Deloitte.

Café Américain

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: