Kennisplatform voor noord holland

KVK lanceert gratis MKB Diagnosetool

Geplaatst op 10 januari 2022
KVK lanceert gratis MKB Diagnosetool

De KVK heeft de MKB Diagnosetool geïntroduceerd. Deze tool geeft ondernemers snel en makkelijk inzicht in de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. Vanuit het idee dat veel ondernemers willen weten hoe hun bedrijf er voor staat in de coronacrisis is de tool ontstaan. De MKB Diagnosetool is ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Qredits.

De MKB Diagnosetool is een gratis online scan die ondernemers snel en efficiënt inzicht geeft in de prestaties van hun bedrijf ten opzichte van branchegenoten. Dit helpt hen om onderbouwd keuzes te maken voor de toekomst. Binnen 5 minuten komt er een adviesrapport uit met verschillende inzichten, zoals de financiële gezondheid, online zichtbaarheid, prestaties van het bedrijf binnen de sector en de waarde van het bedrijf. Iedere score leidt tot een advies op maat.

Gefundeerd

De MKB Diagnosetool maakt gebruik van de door de ondernemer ingevoerde gegevens en raadpleegt daarnaast diverse databronnen, zoals Google Trends en het CBS. Hierbij wordt gekeken naar de ondernemer zelf, zijn bedrijf en de markt waarin hij opereert. Deze elementen samen vormen een gefundeerd adviesrapport. De MKB Diagnosetool is hier te vinden: https://www.mkbdiagnosetool.nl/.

Snel inzicht

Rodrique Engering, lid Raad van Bestuur KVK: ‘’Ik ben heel blij dat de MKB Diagnosetool is gelanceerd. Daarmee kan KVK ondernemers snel inzicht geven hoe hun bedrijf er voor staat en hen nog beter helpen met concrete informatie en advies. In de tool werken we samen met betrokken partners en zo kunnen we ondernemers wegwijs maken in voor hen relevante dienstverlening die aanvullend is op het advies van KVK. De MKB Diagnosetool past uitstekend in onze ambitie om te zorgen dat ondernemers veilig en verantwoord zaken kunnen doen.’’

Aangesloten partners

Voor de MKB Diagnosetool wordt samengewerkt met diverse partijen, waaronder INretail. Jan Meerman, algemeen directeur van INretail, geeft aan dat de tool praktisch in gebruik is en kijkt uit naar de samenwerking. “Het is voor ondernemers in de retail heel belangrijk om inzicht te krijgen waar je staat en hoe je beter en sterker kunt worden. Een eerste diagnose maakt duidelijk wat aandacht nodig heeft. INretail kan met haar adviseurs vervolgens samen met de ondernemer de verdieping opzoeken.”

Luisterend oor

‘’Een eerste diagnose geeft je als ondernemer inzicht in de stand van zaken van je bedrijf. De OKB-coaches bieden een luisterend oor en helpen je vervolgens vooruit, door met je te sparren, doelstellingen te formuleren en een plan van aanpak te maken’’ aldus Frank van Santen, directeur bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB). OKB begeleidt al ruim 40 jaar ondernemers in het mkb in elke bedrijfsfase, van starten tot groeien maar ook als het slecht gaat met een bedrijf.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: