Kennisplatform voor noord holland

Lacoste en A$AP Nast introduceren de L001

Geplaatst op 23 september 2021
Lacoste en A$AP Nast introduceren de L001

Als onderdeel van de Play Collective-campagne die in april 2021 werd gelanceerd, presenteert Lacoste zijn nieuwe schoenen-silhouet: de L001. Rapper en Lacoste-fan A$AP Nast onthult de sneaker en schittert in de nieuwste Lacoste footwear campagne. Getatoeëerd op zijn borst of in reliëf op zijn sneakers, A$AP Nast heeft altijd de krokodil bij zich.

De L001 is gebaseerd op Lacoste’s rijke tennis verleden en vertaalt het in een nieuwe en uiterst moderne schoen, een echte klassieker. Zoals de naam al doet vermoeden – dit is een totaal nieuwe sneaker. De belangrijkste details van de sneaker zijn rijkdommen uit Lacoste-archief; de René; de allereerste schoen ontworpen door René Lacoste en een vintage racket uit de jaren 1980. Dit is te herkennen door de kinetische lijnen die langs de handgreep van het racket lopen en die direct zijn overgebracht naar een hoekig driehoekig ontwerp op het bovenwerk van de sneaker.

Referenties

De sneaker is elegant sportief; het spreekt een visueel georiënteerde generatie aan, die aangetrokken wordt door referenties. De passie voor goed design beperkt zich niet tot de traditionele categorieën van heren- en dameskleding. Deze instelling is altijd de basis geweest van de mentaliteit van Lacoste, zoals bijvoorbeeld de geïllustreerde iconische polo-shirts die in de smaak vallen bij een heel breed publiek.

Deze geheel nieuwe schoen is een eerbetoon aan de iconische details en herkenbare motieven van de klassieke sportkleding. Dit is terug te zien aan de strakke strepen en het subtiele gebruik van primaire bruintinten en klassieke tinten; tijdloos wit, court green, rich navy,  light mahogany, pruim, saffraan, klassiek rood en mint.

Sneakerfan

Archiefelementen in overvloed; dit is een schoen voor de moderne sneakerfan, Strakke, geometrische lijnen complimenteren een klassiek bovenwerk met visgraatmotief, dat knipoogt naar klassieke schoenstijlen. Een dikke, maar gestroomlijnde zool heeft een nostalgische aantrekkingskracht. Terwijl het gladde zachte leer deze sneaker een luxe uitstraling geeft, die geschikt is voor alle gelegenheden.

Deze sneaker is de perfecte balans tussen referenties en details. Het slimme ontwerp straalt lifestyle en activiteit uit. De L001 is een smeltkroes van Lacoste’s meest iconische basis elementen. Het tennis DNA met de codes van het nu – een moderne modieuze klassieker,

Het Croc-logo is zichtbaar op de hiel van de schoen. De logo’s zijn licht en subtiel behandeld, voor een minimalistische look met een lange levensduur. De L001 is een verfijnde keuze voor degene die respect heeft voor de rijke cultuur en het design erfgoed van sportkleding en schoeisel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: