Kennisplatform voor noord holland

Lacoste x Minecraft

Geplaatst op 23 maart 2022
Lacoste x Minecraft

Lacoste en Minecraft onthulden hun samenwerking met een event in hartje Parijs. Ze dompelden zich onder in een wereld die beide merken samen creëerden. Bruggen bouwen tussen twee werelden is het uitgangspunt geweest van Lacoste en Minecraft. Het startpunt van deze samenwerking was een uitnodiging om interactief te zijn rond een gemeenschappelijke filosofie: elkaar wederzijds helpen om een betere wereld te creëren. Een kans om te ontdekken wie je écht bent: als speler, als fan, als lid van dezelfde community.

Deze samenwerking is ook een verkenning van zowel de virtuele als de echte wereld. Elke speler kan ongeacht stijlvoorkeuren nu gekleed gaan op maat van het eigen spel: avontuurlijk, briljant en met fair play. De collectie focust op het unieke van iedereen, om dat element beter te kunnen benadrukken.

Headliners van de samenwerking en de lanceringsparty waren gamingmeisjes AtomicMari en Shubble, muzikale artiest Brawk en videomaker Smajor, die de Croco Island-kaart onthulde, speciaal voor de gelegenheid ontwikkeld en gratis beschikbaar voor gamers over de hele wereld. 

Deze vrolijke bende kruiste virtueel elkaars pad op deze kaart geïnspireerd door de echte wereld van Lacoste. In een stad, in een bos, op een strand of op een tennisbaan: samen maken ze zich de Minecraft-codes eigen met op de achtergrond een reuzenkrokodil die waakt over hun teamspirit

De Lacoste x Minecraft-collectie past bij elke gamingstijl 

Het resultaat van deze samenwerking is een collectie nieuwe essentials ontworpen voor de lente/zomer 2022. Vanaf nu kun je je eigen stijl uitdrukken. Je kiest zelf: in de echte of de virtuele wereld. 

Al meer dan tien jaar dompelen gamingfans van alle leeftijden zich onder in de veelkleurige landschapskaarten van Minecraft. Vanaf nu maakt dit unieke universum deel uit van een Lacoste-collectie die niets virtueels heeft: een 360°-garderobe voor heren, dames en kinderen. Prêt-à-porter en accessoires zijn voortaan versierd met de gepixelde graphics van Minecraft.

Een gamer kan een discreet iemand zijn of een sportieveling, verkenner, risiconemer en zoveel meer: er zijn net zoveel profielen als er spelers zijn. Er is ook een oneindige verscheidenheid aan spelstijlen en stijlen in het algemeen. De Lacoste x Minecraft-collectie voegt de identiteit van beide merken samen. Ze combineert mythische stukken van het krokodillenmerk (polo met print, monochroom sweatshirt, pet met grote krokodil) met elementen van sportkleding (sportbeha’s met logo en taps toelopende leggings). De krokodil kreeg een nieuw design met pixels van de Minecraft Creative Studio en iconische quotes van beide merken rond het begrip “spel” decoreren de belangrijkste stukken uit de collectie. De gemeenschappelijke waarden van beide merken komen ook duidelijk tot uiting in de stukken. Die filosofie ligt namelijk aan de basis van deze samenwerking.

Van virtuele naar echte wereld

Op zaterdag 12 maart onthulden Lacoste en Minecraft hun eerste samenwerking tijdens een event in ESpot (Parijs). 

400 mensen bezochten ESpot, het mekka voor gamers in de rue de Rivoli. Iedereen verzamelde in de arena van deze iconische locatie om er te spelen en de Lacoste x Minecraft-collectie in al haar pracht en praal te ontdekken. Het event werd gelivestreamd op Twitch, zodat ook gamers buiten Parijs hun gezamenlijke passie voor het spel konden vieren. 

De Lacoste x Minecraft-collectie is vanaf 16 maart beschikbaar, online en in de winkel.

Foto: Lacoste

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: