Kennisplatform voor noord holland

LaLaLand start kaartverkoop

Geplaatst op 15 mei 2023
LaLaLand start kaartverkoop

De eerste Nederlandse editie van LaLaLand – the Magic of India vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli aanstaande op Ruigoord Amsterdam. Een weekend lang staat India centraal met een veelzijdige programmering waarbij het Nederlandse publiek het hedendaagse India vol onbekende kunst en cultuur leert kennen. Gasten zijn onder andere de slide gitarist Debashish Bhattacharya, het door artificial intelligence (AI) gedreven improvisatie theater van Climate Prov, de reggaeband Shiwa en rapster Manmeet Kaur. Naast optredens van moderne, klassieke en fusion muziek- dans en theatergroepen is er ook Yoga by Happinez en zijn er meditatieworkshops, cricket- en hockeyclinics en een mela, een Indiase markt met arts&crafts en eetstalletjes.

LaLaLand – The Magic of India is een jaarlijks terugkerend familiefestival in de Indiase strandprovincie Goa in India. In 2018 was de eerste editie van dit festival. De Nederlandse producenten van LaLaLand – the Magic of India zijn Lalita van Lamsweerde en Noreen van Holstein, beiden jarenlange ervaring als ondernemers wonend in India. Lalita en Noreen willen het eenzijdige en stereotype beeld van India, dat heerst in de westerse wereld, doorbreken. De keuze voor Ruigoord als locatie is niet toevallig. De oprichters en gebruikers van deze culturele vrijhaven reisden 50 jaar geleden met hun Luchtbus naar Goa en gaven daar kunstperformances en optredens. 

De wereld is één familie

De bedenkers van LaLaLand laten zich vooral inspireren door festivals in India, die een heel breed publiek trekken waar leeftijden of achtergronden van de bezoekers er eigenlijk niet toe doen. Ook de laagdrempelige interactie tussen publiek en performers is opmerkelijk. Niet voor niets is de eeuwenoude uitdrukking ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ oftewel ‘de wereld is één familie’ de leidraad voor LaLaLand – the Magic of India.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: