Kennisplatform voor noord holland

Lees nu de nieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Noord

Geplaatst op 15 april 2024
Lees nu de nieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Noord

Op de cover van deze eerste Kijk op Noord-Holland Noord in 2024 schittert CEO Gerrie Mosch van Cryoworld. Een bedrijf dat helemaal past in Hydrogen Valley, een onderwerp waar we eerder al verhalen over hebben gepubliceerd. Cryoworld houdt zich bezig met het ontwikkelen van hightech, innovatieve, creatieve en uitdagende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en wetenschap. Gerrie vertelt bijvoorbeeld over de toepassing van cryogene technologie en vloeibaar waterstof in de luchtvaartsector, maar ook over samenwerkingen met wetenschappelijke onderzoekscentra als CERN en GSI. “Wij leveren van conceptfase tot en met de installatie. First time right prototyping noemen we dat. Innovatie is onze drive.” Lees hier het nieuwe magazine.

Onderwijs met lef

Schagen is een bestemming voor goed onderwijs, geen station om voorbij te rijden, benadrukken wethouder Puck de Nijs-Visser, Miriam Coevert, de onderwijsdirecteur van VONK, en Edwin Siemons, directeur van het Regius College. “We hebben actielijnen met elkaar opgetuigd om leerlingen in Schagen te houden én we hebben de krachten gebundeld met bedrijven en collega’s die gekwalificeerd zijn op gebieden zoals werken met AI en VR”, vertelt Siemons. Ook starten ze binnenkort vanuit Schagen met een post-hbo, namelijk de opleiding Energietransitie Noord-Holland Noord. De Nijs-Visser: “Toen ik dat een aantal maanden geleden voorstelde, verklaarde iedereen me voor gek, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Ook dit laat weer zien dat je met samenwerking verder komt.”

Energietransitie

Verder praten over de energietransitie doen we met het Alkmaarse FIMIH Energy Solutions. Het bedrijf biedt laadoplossingen voor de zakelijke markt, maar gaat een stuk verder dan alleen het leveren van laadpalen. FIMIH richt zich op laadinfrastructuur, zonnepanelen en batterijen, en knoopt dat aan elkaar met een slim energiemanagementsysteem. Voluit staat FIMIH voor fuck it, make it happen. Eigenaar Ruud Kos: “Het is tijd om het gewoon te doen. Als je klaar wilt zijn voor de toekomst moet je opwek en verbruik van energie op elkaar afstemmen.”

Samen bedrijventerreinen verduurzamen

Ook bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord gaat het vaak over de energietransitie. Robin Bäcker is projectleider duurzame bedrijventerreinen en energietransitie en werkt aan het programma Bedrijventerreinen; Energy Hubs van de toekomst. Onderwerpen als netcongestie, slimme energieoplossingen en e-hubs komen vaak ter sprake. Robin vertelt: “Het programma biedt hulp bij complexe vraagstukken rondom verduurzaming van bedrijventerreinen en informeert ondernemers over verduurzamingsmogelijkheden en energiebesparing. Het is geweldig dat bedrijven verduurzamen, maar wanneer een heel bedrijventerrein samenwerkt, zijn de voordelen vele malen groter.”

Deze uitgebreide voorjaarseditie van Kijk op Noord-Holland Noord heeft u veel te bieden. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Lees hier het nieuwe magazine.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: