Kennisplatform voor noord holland

Let’s Move On – MJ Amsterdam

Geplaatst op 3 mei 2023
Let's Move On - MJ Amsterdam

Wat ooit in de berging van een huis aan een van de eerste straten van IJburg begon, is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende beauty bedrijven van Nederland. De droom van Marie-José Schut om echte vrouwen de ultieme behandelingen te laten geven aan andere echte vrouwen heeft in deze periode echt invulling gekregen. Met een warm teamvan loyale specialistes die allemaal hospitality, klantbeleving en liefde voor het vak diep in hun genen hebben is een authentiek merk neergezet.

Een merk waarmee MJ Amsterdam in 2015 door een professionele vakjury werd verkozen tot beste salon van Nederland. Dit was de boost onder de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Het resultaat daarvan is een unieke, zeer herkenbare formule, 2 prachtige salons, een bijzondere en loyale klantenkring en een super lief en talentvol team.

Totdat in 2020 COVID de wereld op zijn kop zette. De lockdowns drukten steeds zwaarder op de schouders van het bedrijf. Na de laatste lockdown was het fundament onder het prachtige bedrijf wankel geworden. Daarop volgde een bitter gevecht om de basis van het bedrijf te herstellen en het weer een kans op een toekomst te geven. Marie-José en haar team hebben alles gegeven om het bedrijf er weer bovenop te krijgen.

Beide salons zijn uiteindelijk weer in rustiger vaarwater gekomen en het fundament is weer op orde. De erfenis van de lockdowns was echter nog steeds groot en alleen een agressieve groeistrategie zou deze erfenis kunnen oplossen. Hoewel alles op alles is gezet deze groei te realiseren, is het uiteindelijk niet gelukt de gedroomde samenwerking met de juiste investeerder hiervoor op te zetten. De benodigde groei bleek niet meer haalbaar.

Knopen doorhakken

Dat betekende dat er een harde keuze gemaakt moest worden om de koers totaal te veranderen. Doorgaan op de oude weg was voor Marie-José niet meer mogelijk. Een andere impuls, met focus, innovatie en een verse portie passie was noodzakelijk. Deze impuls is inmiddels gevonden. Met waanzinnig veel trots kondigen we bij deze aan dat de huidige manager van IJburg, Dayane Burnet, per 1 juni 2023 de nieuwe eigenaar wordt van salon aan de Pampuslaan.

Als ruwe diamant is Dayane 5 jaar geleden bij MJ Amsterdam binnen gekomen als wax- en brow specialiste. Haar sprankelende persoonlijkheid en gulle lach hebben MJ Amsterdam een warme gloed gegeven en zij heeft er persoonlijk voor gezorgd dat wax-en en brows binnen MJ Amsterdam bij de top van de markt zijn gekomen. Haar energie sloot perfect aan bij die van Marie-José. Een woord of een blik was vaak genoeg. Niet voor niets noemden ze elkaar regelmatig ‘sisters from another mister’. In de afgelopen periode heeft Dayane zich ontwikkeld tot een van de boegbeelden van het bedrijf. Tijdens de moeilijkste momenten van de afgelopen tijd is ze een enorm belangrijke steunpilaar van het bedrijf geweest en heeft ze onvermoeibaar meegevochten.

Dromen komen uit

Tijdens haar sollicitatiegesprek zei ze ooit vol branie dat ze ooit een eigen salon zou hebben. Toen Marie-José aangaf niet meer haar dromen te kunnen verwezenlijken en overwoog haar bedrijven te verkopen, zag Dayane de perfecte kans om die van haar waar te maken. Marie-José was ontroerd dat iemand uit het team de salon op IJburg wilde overnemen en​ alle collega’s bij elkaar wilde houden. Ze is ook blij en trots dat zij Dayane deze vliegende start kan geven en heeft er enorm veel vertrouwen in dat Dayane de juiste impuls kan geven om de toekomst succesvol tegemoet te treden. Dayane zal haar eigen signature aanbrengen in het bedrijf en met haar eigen visie gaan zorgen voor nieuwe behandelingen en in de toekomst nieuwe producten.

De afgelopen maanden waren voor beide een periode met een breed scala aan emoties. Verdriet, om het moeten loslaten van een droom en om het afscheid van een intens gevoelde samenwerking. Een lach, om alle prachtige herinneringen en alle bijzondere ervaringen en verhalen. Zenuwen, vanwege het aangaan van grote uitdaging en het vele voorwerk dat hiervoor gedaan moest worden. Spanning, omdat niets gedeeld kan worden met mensen om je heen totdat het zeker is. Energie, van alle creativiteit en ideeën die in dit proces ontstaan en de drang om te beginnen. Ongeduld omdat niet alles zomaar vanzelf gaat. Maar wat overheerst is toch uiteindelijk geluk, vanwege het vooruitzicht op een mooie, nieuwe toekomst voor beiden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: